2013-04-29 23:56:04
Φωτογραφία για Εκθέτει τον Obama μελέτη που δείχνει ότι παίζει πολύ γκολφ και ασχολείται λίγο με την οικονομία
Πώς θα σώσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εάν περνά διπλάσιο χρόνο παίζοντας γκολφ και κάνοντας διακοπές από ό,τι συμμετέχοντας σε οικονομικές συσκέψεις;

Ο λόγος για τον Barack Obama, ο οποίος φαίνεται να εκτίθεται από τα στοιχεία που σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, και τα οποία αποκαλύπτουν πώς ακριβώς περνά το χρόνο του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το Government Accountability Institute ανάλυσε το πρόγραμμα του προέδρου καθώς και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων για να διαπιστώσει ότι από την εκλογή του, τον Ιανουάριο του 2009, έως σήμερα, ο Obama έχει περάσει 976 ώρες παίζοντας γκολφ και κάνοντας διακοπές.

Αντίθετα, αφιέρωσε μόνο 474,4 ώρες σε οικονομικές συσκέψεις.

“Ως ομάδα παρακολούθησης της κυβέρνησης, απλά συγκεντρώνουμε τα στοιχεία και αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν πώς θα τα ερμηνεύσουν”, δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Peter Schweizer.


“Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι πρόεδροι έχουν την πιο αγχωτική δουλειά στον κόσμο και που και που χρειάζονται ένα διάλειμμα. Κάποιοι θα θεωρήσουν τα στοιχεία ενθαρρυντικά και κάποιοι άλλοι θα ήλπιζαν ο πρόεδρος να περνούσε περισσότερο χρόνο σε οικονομικές συσκέψεις”, σημείωσε.

Μάλιστα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό site Breitbart ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα, ο Obama περνά ακόμα περισσότερο χρόνο παίζοντας γκολφ, από ό,τι έδειξε η έρευνα. Και αυτό γιατί το ινστιτούτο υπολόγισε ότι κάθε γύρος γκολφ διαρκεί 4 ώρες, ενώ ο Obama είχε δηλώσει πέρυσι πως όταν παίζει γκολφ “είναι η μοναδική φορά που είμαι έξω για 6 ώρες”.

Το 2011, ο Obama δήλωσε ότι η οικονομία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά του. Όμως, η έρευνα δείχνει ότι ο χρόνος που αφιερώνει στην οικονομία μειώνεται χρονιά με τη χρονιά.

Το 2009, ο Obama αφιέρωσε 187,2 ώρες σε οικονομικές συσκέψεις, το 2010 αφιέρωσε 127,8 ώρες και το 2011 μόλις 73 ώρες. Το 2012, συμμετείχε σε οικονομικές συσκέψεις συνολικής διάρκειας 80,4 ωρών.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ