2013-04-27 01:24:03
Φωτογραφία για Συνάντηση γαλλικής και ολλανδικής ακροδεξιάς
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν είχε γεύμα εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό της... Χέερτ Βίλντερς την Δευτέρα με θέμα κυρίως τις Ευρωεκλογές του 2014 και την κοινή τους στρατηγική εναντίον της ΕΕ.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ προ τριών ημερών με τον Βίλντερς, ο οποίος είναι ένας ηγέτης που δεν συνηθίζει να έχει συναντήσεις με άλλα ευρωπαϊκά κινήματα», δήλωσε χθες η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου (FN) στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου.

Η Λεπέν, η οποία πρόσφατα είχε διακηρύξει μία «έκκληση στους λαούς της Ευρώπης» να αξιώσουν δημοψηφίσματα για την έξοδο από την ΕΕ, πρόσθεσε πως ο Βίλντερς έχει «την επιθυμία, στα πλαίσια μίας διεξοδικής εργασίας, να οργανωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κινήματα», το γαλλικό FN και το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV).

Σε μήνυμά του στο twitter, ο Βίλντερς εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συνάντηση με τη Λεπέν και εξέφρασε τη βούλησή του να συνεργασθεί μαζί της.

Στο πλαίσιο των επαφών της στους κόλπους της ακροδεξιάς Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τις Ελευθερίες, η πρόεδρος του FN συναντήθηκε και με βουλευτές του αυστριακού FPÖ και του βελγικού Vlaams Belang.

Ωστόσο, «δεν υπάρχει πρόθεση για μία ευρωπαϊκή πλατφόρμα», ούτε για έναν «κοινό λογότυπο» μεταξύ των διαφορετικών κομμάτων στις προσεχείς Ευρωεκλογές, που προβλέπονται για το 2014, επισήμανε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λουντοβίκ ντε Νταν, σύμβουλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Λεπέν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ