2013-04-24 13:21:08
Φωτογραφία για Θερμοκρασίες καλοκαιριού μέχρι την Mεγάλη Δευτέρα
Αίθριος και ζεστός είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη, με την θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή των Βαΐων, αλλά και τη Μεγάλη Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε μέχρι και μίνι καύσωνα. Δείτε παρακάτω πως διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, δίνοντας πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα στην Αττική σήμερα περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 5 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το βράδυ θα είναι νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βόρειοι 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.

Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Επίσης θα έχουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι νεφώσεις θα είναι αραιές, οι οποίες θα πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ