2013-04-24 13:14:04
Φωτογραφία για ΣΕΚ: Μακριά από γραφειοκρατία η επανεκκίνηση της οικονομίας
Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει η ΣΕΚ τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας θα πρέπει να γίνει μακριά από γραφειοκρατία.

«Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί το αρνητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η κυπριακή οικονομία τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων, τα οποία εκ πρώτης όψεως κρίνονται ως ικανοποιητικά», προσθέτει.

Η ΣΕΚ χαιρετίζει τον κυβερνητικό στρατηγικό σχεδιασμό που κυρίως στοχεύει στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης με στόχευση κυρίως στο ντόπιο εργατικό δυναμικό, στην προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και ιδιαίτερα στην προστασία των δανειζόμενων και καλεί όσους έχουν σχέση με την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής να κινηθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει τα μέτρα να εγκλωβιστούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του δημοσίου και να βραχυκυκλωθούν μέσα σε δαιδαλώδεις και αχρείαστες διαδικασίες. Η απλοποίηση των πραγμάτων, η έγκαιρη υλοποίηση και η αποτελεσματικότητα πρέπει να αποτελούν αυτή την ώρα τη νέα υψηλή προτεραιότητα του Προέδρου Αναστασιάδη», συμπληρώνει.


Η ΣΕΚ χαιρετίζει, παράλληλα, την προσπάθεια για άρση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά την επιδοματική πολιτική των μεταναστών και υποστηρίζει πως η ριζική διόρθωση της συγκεκριμένης πολιτικής θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας των δανειζόμενων πολιτών, η ΣΕΚ καλεί τις τράπεζες να επιδείξουν ανθρωπιά και κατανόηση και να παράσχουν τις μέγιστες διευκολύνσεις προς τους πολίτες, «οι οποίοι είναι τα μεγάλα θύματα των εγκλημάτων που δημιούργησε η απληστία και η αχορταγία των ιδίων των τραπεζών και των μεγαλόσχημων στελεχών τους».

«Οι απλοί και ανυποψίαστοι πολίτες δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη για το μεγάλο τραπεζικό φαγοπότι που στήθηκε σε βάρος της Κύπρου και του λαού της. Η οικονομία για να πάρει μπρος χρειάζεται τη βοήθεια και τη συνεισφορά όλων, γι’ αυτό η ΣΕΚ αναλαμβάνοντας τη δική της ιστορική ευθύνη θα κάμει ότι περνά από το χέρι της πάντα με σεβασμό στους νόμους, στα εργασιακά θέσμια και στις συλλογικές συμβάσεις. Ως συνδικαλιστικό κίνημα, αυτό το σεβασμό τον απαιτούμε και από τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους για να αποδείξουμε για ακόμα μια φορά πως η τριμερής συνεργασία, (Κυβέρνησης, εργοδοτών, συντεχνιών) μπορεί να κάμει θαύματα», καταλήγει.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ