2013-04-24 13:10:04
Φωτογραφία για Άγριο ξύλο στη Λεμεσό – 19χρονοι Ελληνοκύπριοι σοβαρά τραυματίες
Η «βεντέτα» ομάδων νεαρών από το Τραχώνι και τα Πολεμίδια συντηρείται για καιρό και με την πρώτη ευκαιρία αποκαλύπτεται στην πιο βίαια μορφή της. Μετά από επεισόδιο που προηγήθηκε το πρωί από εξωσχολικούς, προερχόμενους από το Τραχώνι, στο Λύκειο Πολεμιδιών, το «ραντεβού» για «ξεκαθάρισμα των λογαριασμών» δόθηκε για το βράδυ, σε πάρκο της περιοχής. Εκεί, όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε άγρια συμπλοκή, με συνέπεια δύο 19χρονοι να τραυματιστούν κρίσιμα και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους να μεταφερθούν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα την Τρίτη το βράδυ, σε ανοιχτό χώρο κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Καρμιώτισσας που βρίσκεται στον 120ο δρόμο των Πάνω Πολεμιδιών . Εκατό περίπου νεαροί από τις δύο περιοχές, μαζεύτηκαν εκεί για να λύσουν τις διαφορές τους, που άρχισαν μετά την πρωινή «εισβολή» κάποιων εξωσχολικών στους χώρους του Λυκείου
. Αφού διευθέτησαν τη συνέχεια του καβγά τους «εκτός σχολείου», δεκάδες νεαρών κι από τις δύο πλευρές έσπευσαν τη νύχτα στο παρκάκι, οπλισμένοι με ρόπαλα και σιδερολοστούς. Στη συμπλοκή που εκδηλώθηκε χωρίς «προθέρμανση» και καθυστέρηση, εκτός από τα επικίνδυνα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν χρησιμοποιήθηκαν και πέτρες. Δεκάδες νεαροί τραυματίστηκαν ελαφρά κι έτυχαν των πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Λεμεσού, οι σοβαρότεροι όμως τραυματισμοί αφορούν τους δύο 19χρονους που χτυπήθηκαν, όπως εκτιμάται με σιδερολοστό στο κεφάλι. Και οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι έφεραν κάταγμα κρανίου, έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή για να επιβάλουν τη τάξη. Το σκοτάδι και η φυγή των νεαρών δεν επέτρεψε την επιτόπια σύλληψη οποιουδήποτε. Αργότερα οι νεαροί άρχισαν να συρρέουν στον χώρο του Νοσοκομείου, όπου είχαν μεταφερθεί οι τραυματίες της συμπλοκής. Και στον χώρο του νοσηλευτηρίου απειλήθηκαν νέα επεισόδια, τα οποία αποτράπηκαν με την έγκαιρη παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών. Η Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε συλλήψεις εντός της μέρας. Η «βεντέτα» μεταξύ νεαρών από το Τραχώνι και τα Πολεμίδια, «κρατάει χρόνια» και συνδαυλίζεται τακτικά από κάποιες αιτίες, που μόνο οι ίδιοι οι νεαροί γνωρίζουν. Παρά τις συχνές προστριβές μεταξύ τους, είναι η πρώτη φορά που το φαινόμενο έλαβε τέτοια αιματηρή εξέλιξη και η Αστυνομία πλέον προσανατολίζεται στη λήψη δραστικών μέτρων.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ