2013-04-18 23:56:03
Φωτογραφία για Κατάσχεση 20 τόνων χασίς από τις ιταλικές Αρχές
Πάνω από 20 τόνους χασίς κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές σε πλοίο που εντόπισαν χθες το βράδυ βόρεια της... Παντελερία -νησί το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από τις τυνησιακές ακτές και αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους της Σικελίας.

Η επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας άρχισε την Τρίτη, όταν από τη γενική διεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών (DCSA) έγινε γνωστό ότι στη Μεσόγειο πλέει πλοίο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η αξία των ναρκωτικών φθάνει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται για τη σημαντικότερη επιχείρηση που έχει γίνει στη Μεσόγειο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το πλοίο, με σημαία των νήσων Κομόρες, είχε φορτώσει τα ναρκωτικά στην ακτή του Μαρόκου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, κατευθυνόταν προς τη Λιβύη.

Η επέμβαση της ιταλικής αστυνομίας έγινε μόλις εισήλθε στα ιταλικά χωρικά ύδατα. «Αν το πλοίο είχε αποφασίσει να περάσει τρία μίλια βορειότερα, έξω από τα ιταλικά χωρικά ύδατα, δεν θα είχαμε δικαίωμα να επέμβουμε» δήλωσε ο αξιωματικός, καθώς όπως είπε, τα Νησιά Κομόρες δεν έδωσαν άδεια επέμβασης σε διεθνή ύδατα.

Το πλοίο έφθασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μαρσάλα, στη νότια Σικελία, όπου θα ανακριθούν τα έξι μέλη του πληρώματός του, όλοι Σύροι.

Στις 13 Απριλίου είχε γίνει ανάλογη επιχείρηση για τουρκικό πλοίο που μετέφερε ένα τόνο χασίς.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ