2013-04-16 00:53:04
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι της νέας παραλίας
Κατέθεσαν τελικά προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για... τον περίφημο λόφο που έχει σχηματιστεί, με βάση τη μελέτη, δίπλα από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

 Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο λόφος παρεμποδίζει τη θέα προς τη θάλασσα, δημιουργεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις (εγκλωβισμός καυσαερίων, αύξηση της ηχορύπανσης) και μειώνει την εμπορική αξία των διαμερισμάτων τους.

Πρόκειται για τον τεχνητό λόφο, που προβλέπεται στην αρχιτεκτονική μελέτη του έργου και δημιουργείται στον Κήπο του Απογευματινού Ηλίου, με τη λογική ότι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν από την κορυφή του το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα η οπτική μείωση του όγκου του «Μακεδονία Παλλάς». Σύμφωνα με τη μελέτη, ο λόφος στο ανώτερο ύψος του θα φτάνει τα 3,56 μέτρα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολίασε την κίνηση αυτή της ομάδας των πολιτών από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας: «Μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι η απειλή από τους αξιαγάπητους κατά τα άλλα συμπολίτες μας έγινε πράξη
. Κάτοικοι της νέας παραλίας κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ για την τεράστια μεταβολή που γίνεται με τον λόφο στην περιοχή. Φυσικά δεν θα αφήσουμε να συμβεί αυτό χωρίς αντίδραση. Και πάλι θέλω να επαναλάβω ότι ντρέπομαι για λογαριασμό τους» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η νέα παραλία θα είναι έτοιμη να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης στα τέλη Αυγούστου «εφόσον φυσικά δεν μπλοκάρει η διαδικασία από την προσφυγή».
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ