2013-04-16 00:47:03
Φωτογραφία για «Ρύθμιση - ανάσα» οι 48 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Εξόφληση των οφειλών ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους σε δόσεις που θα ξεπερνούν ακόμη και τις... 48 φέρνει σε 2,5 εκατομμύρια μικροοφειλέτες, η νέα ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Παράλληλα στη νέα ρύθμιση προβλέπεται και μείωση των προσαυξήσεων, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, ενώ υποχρεωτικές είναι οι εγγυήσεις για τους μεγαλοφειλέτες.

Στα μέτρα των μικροφιλότιμων είναι κομμένη και ραμμένη η ρύθμιση σε 48 δόσεις των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Μάλιστα όσοι έχουν χρέη έως 5.000 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα.

Δηλαδή, για εκείνους που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους το ύψος της μηνιαίας δόσης θα καθοριστεί ως ποσοστό των μηνιαίων αποδοχών τους.

Οι 48 δόσεις θα ισχύουν μόνο για όσους υπαχθούν στην ρύθμιση τον πρώτο μήνα, διαφορετικά για κάθε μήνα που περνά τόσο λιγότερες δόσεις θα δικαιούνται.


Αυστηρότερα όμως είναι τα πράγματα για όσους έχουν χρέη πάνω από 50.000 ευρώ, αφού για να μπουν στην ρύθμιση θα χρειαστούν εγγυήσεις.

Στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων έως και 50% , ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής. Επίσης αν εξοφλήσουν τα χρέη τους πριν λήξουν οι 48 δόσεις, πάλι θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων την οποία θα λάβουν ως επιστροφή, με την καταβολή της τελευταίας δόσης.

Οφειλέτες με χρέη που δημιουργήθηκαν το 2013 μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Και για τις δύο ρυθμίσεις το επιτόκιο υπερημερίας θα ανέλθει στο 8,75%.
ert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ