2013-04-16 00:42:03
Φωτογραφία για Επανέρχονται τα σενάρια του ανασχηματισμού
Το χρονικό σημείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς και το εύρος του, φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την... επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξετάζει δύο σενάρια: το πρώτο αφορά σε άμεσο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, προκειμένου να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία της λήξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ το δεύτερο μιλά για ανασχηματισμό μετά το Πάσχα, ώστε να υπάρξει χρόνος να επικοινωνηθούν τα αποτελέσματα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα στους πολίτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί ο ανασχηματισμός να είναι μεγάλος -δομικός-, αλλά προτιμά να κινηθεί στη λογική των διορθωτικών κινήσεων.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ φέρεται να επιμένει σε νέα προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ωστόσο, πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τη διαφαινόμενη άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει με κομματικά στελέχη της στην κυβέρνηση, κάτι που φαίνεται να λειτουργεί ως τροχοπέδη για αντίστοιχη κίνηση του ΠΑΣΟΚ, αν και ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος φέρεται να επιδιώκει την μεγαλύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα.
citypress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ