2013-04-14 14:18:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Aναστάτωση σε δημοτικό σχολείο - Οι γονείς είδαν τα παιδιά τους σε άλμπουμ με συνταγές μαγειρικής!
Άνω κάτω έχουν γίνει οι γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου της Πάτρας με αφορμή την άνευ δικής τους αδείας φωτογράφησης των παιδιών τους και της δημιουργίας... προσωπικών άλμπουμ με ένθετο βιβλίο συνταγών το οποίο οι μαθητές κλήθηκαν μάλιστα να... πληρώσουν!

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενώ ορισμένοι γονείς δεν δίστασαν να κάνουν λόγο ακόμα και για νομικές ενέργειες θέλοντας να προστατέψουν τα παιδιά τους και να θέσουν προ των ευθυνών τους όσους πήραν ερήμην τους την πρωτοβουλία για τη φωτογράφηση.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα περίπου, όταν, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, η διευθύντρια του σχολείου και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων επέτρεψαν σε φωτογράφο να μπει στο σχολείο και να φωτογραφήσει έναν προς έναν όλους τους μαθητές. Όπως αποδείχθηκε, ο φωτογράφος εργάστηκε για λογαριασμό εταιρίας με έδρα το Αιγίνιο Πιερίας. Η εταιρία πήρε τις φωτογραφίες των παιδιών και δημιούργησε πακέτα για κάθε μαθητή ξεχωριστά
. Τα πακέτα αυτά περιελάμβαναν το άλμπουμ των φωτογραφιών του μαθητή με το όνομά του και μέσα στο άλμπουμ συμπεριλαμβανόταν και το βιβλίο με τις συνταγές. Τα πακέτα παραδόθηκαν στα παιδιά ώστε να τα δείξουν στους γονείς τους και να τα κρατήσουν εφόσον θα πλήρωσαν το χρηματικό ποσό των... 12 ευρώ! Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους έπεσαν από τα σύννεφα. Αφενός επειδή κανείς μέχρι τότε δεν τους είχε ενημερώσει για την όλη πρωτοβουλία και αφετέρου επειδή επί της ουσίας τους υποχρέωναν (διότι όλα τα παιδιά ήθελαν να αγοράσουν τα άλμπουμ) σε καιρό κρίσης να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Έτοιμοι για δικαστική διαμάχη

Την επόμενη μέρα γονείς συγκεντρώθηκαν στο σχολείο για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν εξηγήσεις αναφορικά με το ποιος και γιατί αποφάσισε να δώσει το «πράσινο» φως για τις φωτογραφήσεις των παιδιών, χωρίς να λάβει την έγκρισή τους. Ως εκ τούτου προέκυψε κόντρα και στους κόλπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων εφόσον η πρόεδρος δεν είχε ενημερώσει σχετικά τα μέλη. Μάλιστα κάποιοι γονείς ξεκαθάρισαν ότι είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν την υπόθεση και δικαστικά, με δεδομένη την αγωνία τους για το σε τίνος τα χέρια βρίσκονται οι φωτογραφίες των παιδιών τους. Θυμίζουμε ότι με το νόμο 2472/1997 έχει απαγορευτεί η φωτογράφηση μαθητών και η δημοσιοποίησή τους ακόμα και σε ιστοσελίδες σχολείων, δίχως την έγκριση των γονέων.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ