2013-04-11 12:11:03
Φωτογραφία για Αφανίζονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων …και σύντομα οι συντάξεις!
Τεράστιες αναμένεται να είναι οι απώλειες για τα ασφαλιστικά που μετέχουν στην μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας και τα οποία φαίνεται να μην έχουν πλέον ρευστό να συμμετέχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου .

Αυτό σύμφωνα με εκτιμήσεις οδηγεί σε ουσιαστικό μηδενισμό όλων των παλαιών μετοχών, ανάμεσά τους και των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων. Τα ταμεία με το PSI έχασαν τα αποθεματικά τους σε τίτλους του Δημοσίου και τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών.

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει:

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η τυφλή υποταγή της στις εκάστοτε επιθυμίες της τρόικας για το θέμα των τραπεζών έχει άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, λόγω του περίφημου PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ιδιαίτερα της Εθνικής, εκμηδενίζει ουσιαστικά την αξία των μετοχών που κατέχουν τα ταμεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον των συντάξεων.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ