2013-04-11 12:07:04
Φωτογραφία για Βρούτσης: «Δώρο» το ασφαλιστικό πιστοποιητικό στις μικρές επιχειρήσεις
Στην εξαίρεση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (δηλαδή όσων έχουν τζίρο κάτω από 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) από την ανάγκη εξασφάλισης του ασφαλιστικού πιστοποιητικού προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ασφαλιστικό πιστοποιητικό αποτελεί βεβαίωση ότι μια επιχείρηση είναι ενήμερη στις πληρωμές της προς το ασφαλιστικό ταμείο, κατά το πρότυπο του αντίστοιχου φορολογικού.

Ο υπουργός Εργασίας, όμως, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό απαιτείται μόνο για εταιρείες με τζίρο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Οι ελεγκτές, σε αυτή την περίπτωση, είναι οι big five, οι μεγάλες δηλαδή πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες.

Ωστόσο με την εξαίρεση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θεωρούνται εξ ορισμού ότι είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, το Δημόσιο είναι βέβαιο ότι χάνει χρήματα (εισφοροδιαφυγή) τα οποία ζητά από τους φορολογούμενους πολίτες (νέα μέτρα).

Παράλληλα αποκλείονται οι 48.000 πιστοποιημένοι ελεγκτές – μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο με επιστολή του έχει καταθέσει σχετικό αίτημα.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ