2013-04-08 21:38:52
Φωτογραφία για Νίκησε ο ΠΑΣ, σε δυσκολίες η ΑΕΚ
Σε ένα ματς... παράσταση για ένα ρόλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε με 2-0 επί της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα στην επανάληψη να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Κλειδώνει τα πλέι οφ ο ΠΑΣ. Τελικός στο ΟΑΚΑ με Πανθρακικό για ΑΕΚ.

Ένα εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, έτοιμη και άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, έπνιξε τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό και στο 45', είχε κλειδώσει τη νίκη. Διαφορά ασφαλείας για την πέμπτη θέση.

Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ ίσως να έκανε και το χειρότερο παιχνίδι την εφετινή σεζόν, μετά και την ενίσχυση του Ιανουαρίου. Τραγική εμφάνιση από παίκτες και κυρίως προπονητή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για την Ένωση πλέον, την Κυριακή (14/4) στις 19:00 στο ΟΑΚΑ, υπάρχει τελικός κατηγορίας με τον Πανθρακικό.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Γιάχος


Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου (Βίλα 81'), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (Γιάκος 90'+3'), Ιλιτς (Ντάσιος 89')

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 75'), Τσουκαλάς, Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας (Φουρτάδο 46'), Μητρόπουλος, Φέτσης (Β. Βλάχος 46'), Πετρόπουλος, Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής

Γκολ: Κοροβέσης 35' (1-0), Γεωργίου 39' (2-0)

Κίτρινες κάρτες: Φεγκρούς 57', Φουρτάδο 63', Βλάχος 78', Τζημόπουλος 86', Πετρόπουλος 88', Γκερέιρο 90'+2', Μιχαήλ 90'+4'

Ανασκόπηση αγώνα

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ, όταν ο Ίλιτς από πλάγια θέση στα δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το απέναντι δοκάρι στο 14'.

Η "απάντηση" με μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 18' όταν ο Τσουμάγκας έβγαλε μπαλιά στον Πετρόπουλο στην κορυφή της περιοχής, με τον φορ της Ένωσης να περνάει τους δύο αντιπάλους και με την μπάλα μπροστά του απέναντι στον Φεγκρούς ο Κολοβέτσιος τον προλαβαίνει και διώχνει την μπάλα.

Στο 25' ο Κοροβέσης είχε την μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από σκαφτή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΆΕΚ, ο Τσουμάγκας γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς το τέρμα, ο Κωνσταντόπουλος δεν βγήκε έγκαιρα με τον παίκτη του ΠΑΣ να κάνει την προβολή αλλά ο γκολκίπερ του δικεφάλου έδιωξε ενστικτωδώς.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 31' ο Κοροβέσης έξω από την περιοχή έκανε αδύναμο σουτ με τον Κωνσταντόπουλο να μην ανησυχεί.

Πολλά κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων με τον Ντε Βισέντι να εκτελεί φάουλ από την μια πλευρά στην άλλη, στο δεύτερο δοκάρι με τον Μιχαήλ ανενόχλητο να σκύβει να βάζει το σώμα του όπως πρέπει και να πιάνει την κεφαλιά με τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει στην γωνία του στο 35'.

Την προειδοποίησε... αλλά δεν κατάλαβε

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κοροβέση. Σέντρα του ΠΑΣ, αστεία αντίδραση στην άμυνα της ΑΕΚ, κόντρα στην κόντρα ο άσος των γηπεδούχων, εκμεταλλεύεται την αδράνεια και πλασάρει εξ επαφής τον Κωνσταντόπουλο, ανοίγοντας το σκορ, 1-0.

Μέχρι να καταλάβει η ΑΕΚ τι συνέβη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε αντεπίθεση, με παλιά τρύπα στον Γεωργίου ο οποίος τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Φυσικά μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει κάτι σαν κατοχή μπάλας και να ανέβει, αλλά ούτε που ακούμπησε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη ο Έβαλντ Λίνεν προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με δύο κινήσεις που σίγουρα θα συζητηθούν. Βλάχος και Φουρτάδο(!) στην θέση του Τσουμάγκα και του Φέτση. Φυσικά ο ρυθμός του αγώνα ηρέμησε, η ΑΕΚ φάνηκε να κοντρολάρει λίγο το παιχνίδι χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει φάση αξιόλογη ή να απειλήσει την εστία του Φεγκρούς.

Τα λεπτά περνούσαν και από φάση ούτε για πλάκα. Η ΑΕΚ μπορεί να ήθελε, αλλά στο "χαρτί" οι σκέψεις δεν έβγαιναν. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 78' και αυτή για τον ΠΑΣ με ένα απευθείας φάουλ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι την λήξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε μια φορά, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που παρότι έκανε συντήρηση δυνάμεων, είχε και πάλι μικροευκαιρίες και γενικά έφτανε στην αντίπαλη περιοχή πιο εύκολα.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι με διαφορά ο MVP αυτής της ομάδας και φυσικά ο τεχνικός που εμφανίστηκε διαβασμένος (άσχετα αν ο Λίνεν του έκανε την ζωή εύκολη) στο αποψινό ματς. Προς τιμήν του, στην επανάληψη έριξε τους τόνους και δεν πίεσε την ΑΕΚ. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Έβαλντ Λίνεν που σε ένα τέτοιο ματς πιάστηκε αδιάβαστος, κατεβάζοντας μια ομάδα που το μόνο που μπορούσε να κάνει, είναι να κρατούσε το παιχνίδι under. Κακό στήσιμο, κακές επιλογές. Δεν του βγήκε τίποτα.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ