2013-04-08 11:08:04
Φωτογραφία για ΕΤΕ: Αναστέλλεται η συγχώνευση με Eurobank
Με απόφαση των θεσμικών αρχών και τη σύμφωνη γνώμη των δύο τραπεζών, οι Εθνική και Eurobank θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως και ανεξάρτητα η μία από την άλλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ Κατά συνέπεια, σημειώνει, οι μέχρι τώρα διαδικασίες της συγχώνευσης αναστέλλονται.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας συνέρχεται αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2013, για να αποφασίσει τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης για τις συστημικές τράπεζες.

Εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου, σημειώνει η ΕΤΕ, προσθέτοντας πως η τελική απόφαση για τη συγχώνευση των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank θα ληφθεί από το ΤΧΣ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Παράλληλα, και η Eurobank ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει αύριο το διοικητικό της συμβούλιο με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Με απόφαση των αρμοδίων θεσμικών αρχών και με σύμφωνη γνώμη των δύο τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως και ανεξάρτητα η μία από την άλλη, γεγονός που συνεπάγεται την αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσής τους, αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ