2013-04-08 11:04:04
Φωτογραφία για Έρευνα: Οι ευφυείς άνθρωποι δεν βρίσκουν εύκολα ταίρι
Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, φαίνεται πως δεν τα πάνε και τόσο καλά Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε πρόσφατη βρετανική επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του London School of Economics και του Birbeck College, όσοι έχουν αυξημένη ευφυΐα, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, ναι μεν τα πάνε πολύ καλά με την απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, τα πάνε χάλια όμως με τις παραδοσιακές πλευρές της ζωής, όπως την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση και τη δημιουργία φίλων.

Σε αυτά η "έξτρα" νοημοσύνη, όχι μόνο δεν τους βοηθά καθόλου, αλλά όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τους βάζει και τρικλοποδιά. Και αυτό γιατί η συλλογική ευφυΐα εξελίχθηκε ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καινοτόμα προβλήματα και κατά κάποιο τρόπο ήρθε σε σύγκρουση με την παραδοσιακή δομή της ζωής.

Έτσι, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν ιδέες για πράγματα που οι πρόγονοί μας απλά δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ 100.000 χρόνια πριν.

Επίσης, οι ευφυείς είναι πολύ πιο πιθανό να είναι νυχτερινοί τύποι, να τους αρέσει η ορχηστρική μουσική, να καταναλώνουν αλκοόλ, τσιγάρα και ναρκωτικά.

Τέλος, δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Οι δε έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς εξαρχής. Επειδή η αναπαραγωγική επιτυχία είναι ο έσχατος στόχος για όλους τους ζώντες οργανισμούς, οι έξυπνες γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε αντίθετα σε αυτή την εξελικτική διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες – είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.
www.radar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ