2013-04-08 01:49:03
Φωτογραφία για Τρία στα τρία η Ελλάδα, 32-30 τη Μεγάλη Βρετανία
Από το Γραφείο Τύπου

Η Εθνική Ανδρών επικράτησε 32-20 της Μεγάλης Βρετανίας στο Crystal Palace National Sport Centre του Λονδίνου... μπροστά σε 600 θεατές, στο 3ο παιχνίδι της για τον δεύτερο προκριματικό όμιλο του EURO 2016. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή και έφτασε άνετα στην επικράτηση, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση του θεσμού.

Βασικός τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Κώστας Γουργούμης, έχοντας πολύ καλή παρουσία με τον Κώστα Τσιλιμπάρη να έχει συμμετοχή μόνο στα πέναλτι, αφού ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από ίωση. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές μεταξύ αυτών τους Τάσο Παπαδιονυσίου, Παναγιώτη Τζουβάρα που έκαναν το ντεμπούτο τους με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών, πετυχαίνοντας μάλιστα και από ένα τέρμα. Πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ήταν ο Βύρωνας Παπαδόπουλος με 7 τέρματα.


ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 20-32 (12-16 ημχ.)

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λάρσον 10, Γκουντγουιν 4, Χόκινς 2, Πριέτο 2, Ταραουί 2, Κλάρκ, Κλίφτον, Έντγκαρ, Χάμπσον, Χένεσι, Λι, Μακ Ντέρμοτ, Σάτγουελ, Γουάιτ, Γουίτλιν, Γούντολ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Παπαδόπουλος 7, Βασιλάκης 6, Μπαλωμένος 5, Μαραγκός 5, Καρυπίδης 3, Μάλλιος 2, Παλάσκας 2, Παπαδιονυσίου 1, Τζουβάρας 1, Αλβανός, Γεωργιάδης, Γουργούμης, Μεγαλοοικονόμου, Σανίκης, Τσιλιμπάρης, Τζιμούρτος.

Διαιτητές: Γιέσκινς- Ζάμπκο (Λετονία), παρατηρητής: Γκρίμα (Μάλτα), δίλεπτα: 1-6, πέναλτι: 2/3-2/4.

Δηλώσεις

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Κάναμε το καθήκον μας. Αγωνιστικά δεν είμαι ευχαριστημένος, θα έπρεπε να είμαστε ακόμα πιο σοβαροί. Πιστεύω ότι λίγο υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, αλλά η ποιότητα μας δεν επέτρεψε στους Βρετανούς να μας απειλήσουν.

Έπαιξαν όλοι οι παίκτες και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία των νέων παιδιών που βρέθηκαν στην αποστολή. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς με την Ιταλία, που θα είναι ένας τελικός για τον αντίπαλο μας και για αυτό πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κώστας Γουργούμης τόνισε: «Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν μαχητική. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και με περισσότερα γκολ διαφορά. Το σημαντικό παιχνίδι είναι με τους Ιταλούς τον Ιούνιο και εκεί στρέφουμε από σήμερα την προσοχή μας»

Ο δεξιός εξτρέμ της ομάδας Σάββας Καρυπίδης επεσήμανε: «Κερδίσαμε το παιχνίδι, πήραμε τους βαθμούς που ήταν ο στόχος. Δεν θέλαμε να έχουμε καμία απώλεια κόντρα στην Βρετανία. Ήταν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Το μυαλό μας είναι στην Ιταλία που θα είναι δυσκολότερο παιχνίδι. Νομίζω ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Ελλάδα 6

2. Ιταλία 2

3. Μεγάλη Βρετανία 0

Επόμενα ματς

12/6 Ιταλία- Μεγάλη Βρετανία

15 ή 16/6 Ελλάδα- Ιταλία
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ