2013-04-08 01:38:04
Φωτογραφία για Συνεχίζετε και φέτος το πρόγραμμα εκδόσεων βίζας στην Λέσβο
Το πρόγραμμα εκδόσεων βίζας στη Λεσβο και τα άλλα μεγάλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Ρόδο, Κω, Χίο και Σάμο), θα συνεχιστεί και φέτος, από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Στόχος είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Αυτό τόνισε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας (HATTA) ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός στάθηκε στις πρωτοβουλίες που καταβάλλονται από το ΥΠ.ΕΞ. στον άξονα των θεωρήσεων βίζας. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αποστείλει σαφείς οδηγίες στις αρχές έκδοσης, προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης χορήγησής τους εντός 48 ωρών.

Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως τονίστηκε, στοχεύει να ενισχύσει τον τουρισμό που αναπτύσσεται από τις δύο όχθες του Αιγαίου. Πέρυσι ο ρυθμός χορηγήσεων βίζας ανήλθε κοντά στο ένα εκατομμύριο, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2011. Για φέτος, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, παρατηρείται ήδη περεταίρω αύξηση.


Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το φετινό πιλοτικό πρόγραμμα θεωρήσεων βραχείας διάρκειας, που είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τοπικά, θα επαναληφθεί και το φετινό καλοκαίρι του 2013. «Εχουμε υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έκθεση στην οποία εξηγούμε ότι όλα πήγαν καλά και πως τηρήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε ο κ. Κούρκουλας, θυμίζοντας πως η χώρα μας στο πλαίσιο της Συνθήκης Σέγκεν έχει αναλάβει σειρά υποχρεώσεων που δεν μπορεί να παραβεί, σε σχέση με την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος.
lesvospost.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ