2013-04-05 19:38:03
Φωτογραφία για BBC: Πώς το ΠΑΣΟΚ έχασε την εύνοιά του
Την «πτώση» του ΠΑΣΟΚ «που κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες», περιγράφει σε δημοσίευμά του το BBC.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού πρακτορείου στην Ελλάδα, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και αναφέρει ότι «οι ατελείωτες κενές θέσεις τα λένε όλα. Για ένα πολιτικό κόμμα που αγωνίζεται να επιβιώσει, η επιλογή ενός μεγάλου σταδίου για το ετήσιο συνέδριό του, ήταν πιθανώς κακή».

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, για την ώρα το ΠΑΣΟΚ κρατιέται «εν ζωή» ως μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού. Αλλά λίγοι αναμένουν ότι μπορεί πραγματικά να ανακάμψει ξανά. Σχολιάζει ότι το κόμμα κυριάρχησε για 30 χρόνια στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μεταμορφώνοντάς τη σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα.

Τονίζεται ακόμη ότι ασκείται κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα που δημιούργησε, χτίζοντας ένα δημόσιο τομέα βασισμένο στην πελατεία. «Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε κρατικές εταιρείες και δόθηκαν σε μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύστημα που συνεχίστηκε και με τη Νέα Δημοκρατία».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ήρθε χέρι με χέρι με την πτώση της Ελλάδας που δημιούργησε. "Και μαζί με αυτή, έχει πέσει η κάποτε παντοδυναμία των Παπανδρέου".
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ