2013-04-04 11:56:45
Φωτογραφία για Σαμαράς: Οι ρυθμοί χαλάρωσης στο Δημόσιο έχουν τελειώσει
Στόχος μας είναι η πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, για την Προγραμματική Περίοδο... 2014-2020, στο οποίο ήταν παρών και ο Ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι τα κονδύλια που δόθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, ύψους 36 δισ. ευρώ, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ανέφερε ότι η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα και για το λόγο αυτό «θα πρέπει να αλλάξουμε πολλά απ' την Ευρώπη αν δεν θέλουμε να δούμε τα κύματα λαϊκισμού να ακυρώνουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα».

Αναφερόμενος στη γραφειοκρατία είπε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό η υπάρχουσα κατάσταση προσθέτοντας πως θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την οικονομική ανάκαμψη. Το 2013 είναι έτος καμπής. Η ανάκαμψη δεν είναι πλέον ευχή, ευσεβής πόθος» είπε, προσθέτοντας ότι «ακόμη και όσοι μέχρι πρόσφατα είχαν αμφιβολίες πείθονται ότι θα τα καταφέρουμε». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ