2013-04-03 23:11:02
Φωτογραφία για Citigroup: Η κυπριακή οικονομία έχει παραλύσει
Εξαιρετικά αβέβαιο χαρακτηρίζει το μέγεθος της ύφεσης της κυπριακής οικονομίας, στη μετά την οριστικοποίηση του μνημονίου εποχή, η Citigroup, σχολιάζοντας... όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

"Η αβεβαιότητα για το ύψος της ύφεσης που θα ακολουθήσει την τραπεζική κρίση της Κύπρου είναι εξαιρετικά υψηλή. Ίσως είναι μάλιστα πιο υψηλή από κάθε προηγούμενο πακέτο διάσωσης που έχει χορηγηθεί σε ευρωπαϊκή χώρα", εκτιμά ο οίκος σε νέα, σημερινή 8σέλιδη έκθεσή του.

"Kάθε πρόβλεψη για τη δημοσιονομική κατάσταση της Κύπρου καθίσταται δύσκολη", σχολιάζει χαρακτηριστικά η Citigroup, αποτιμώντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας και την οριστικοποίηση των όρων του Μνημονίου για την παροχή στην Κύπρο, πακέτου διάσωσης ύψους 10 δισ. ευρώ.

Ο οίκος αναφέρει τα ανωτέρω, με αφορμή τις διαρροές εκείνες που θέλουν το κυπριακό Μνημόνιο να προβλέπει συρρίκνωση 8% της κυπριακής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, 2013.


Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, το 2014 το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3%, ενώ θετικό πρόσημο, περίπου 1%, θα σημειώσει η ανάπτυξη το 2015 και το 2016.

Εστιάζοντας στη συνέχεια η Citigroup, στο έτερο μείζον θέμα της Κύπρου, ήτοι την ισχύ των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων, επισημαίνει τα εξής: Η κυπριακή αγορά έχει παραλύσει.

Η θέση του οίκου στο εν λόγω ζήτημα είναι σαφής: Τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων πρέπει να "χαλαρώσουν", προκειμένου η κυπριακή οικονομία να λάβει μια σημαντική "ανάσα" και οι επιχειρήσεις της χώρας να επιστρέψουν σε ρυθμούς ομαλής λειτουργίας.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ