2013-04-03 07:35:07
Φωτογραφία για Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Bλέμματα, των 7 Πατρινών καλλιτεχνών
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των επτά πατρινών καλλιτεχνών με τίτλο ΒΛΕΜΜΑΤΑ στην αίθουσα τέχνης ‘‘Παλίσσανδρος’’

Με επιτυχία και παρουσία δεκάδων φιλότεχνων από την πόλη της Πάτρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο ΒΕΜΜΑΤΑ των επτά πατρινών καλλιτεχνών στο φιλόξενο χώρο της αίθουσας τέχνης ‘‘Παλίσσανδρος’’.

Οι έξι καλλιτέχνες, Φωτεινή Καλαβεσίου, Παναγιώτης Καρώνης, Ηλιοστάλακτη Κόντου, Διονυσία Μπελεγρή, Εύα Πανίτσα και Καλλιρρόη Τσιλιμάγκου μαθήτευσαν στο Εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με δάσκαλο το Θανάση Μακρή και την καθοδήγηση των Στάθη Ανδρουτσάκη κ΄ Ηλία Αηδονίδη και διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα Δίγκα. Μαζί τους εκθέτει και η πρωτοεμφανιζόμενη Δέσποινα Τσιρώνη.

Επτά χρόνια μετά την «αποφοίτησή» τους από το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων παρουσίασαν τις νέες τους δημιουργίες αλλά και αποσπάσματα της δουλειάς τους από την εποχή που ήταν υπό την καθοδήγηση του Θανάση Μακρή στο εργαστήρι ως και σήμερα.


Οι ίδιοι προσυπογράφουν αυτό που και ο Πάουλ Κλεε έλεγε: «τίποτα δε μπορεί να γίνει βιαστικά. Τα πράγματα πρέπει να μεγαλώσουν, πρέπει να ψηλώσουν, πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε…» και υπόσχονται δυναμική συνέχεια.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν εκτός των επτά ζωγράφων και των προαναφερόμενων δασκάλων τους οι εικαστικοί Νίκος Πρέσσας, Γεωργία Παράσχη, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Ελευθερία Αλεξανδράτου, Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος και Χάρης Βελαώρας, οι σκηνοθέτες Γιάννης Γεωργακάκης και Μαίρη Σιδηρά, η Βάσω Μαργέλου από το Περί Τεχνών ο συγγραφέας Κώστας Κυριακόπουλος, η κριτικός τέχνης Ελίζαμπεθ Παπαχριστοπούλου, η Μιράντα Τσούκαλη από τη ΔΗΜΑΡ και ο Γιώργος Κανέλλης από τους Οικολόγους Πράσινους.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού, ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

Η έκθεση θα είναι ανοικτή Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00 – 14:00 / 17:30 – 21:00

Η διάρκεια της έκθεσης είναι: Παρασκευή 29 Μαρτίου έως και Σάββατο 20 Απριλίου 2013
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ