2013-04-01 20:39:03
Φωτογραφία για Τσίπρας: Οι ιδέες μένουν χωρίς «Εστία»
Ο μνημονιακός πόλεμος που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν είναι μόνο οικονομικός, είναι και πόλεμος ιδεών, τονίζει... ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για το βιβλιοπωλείο «Εστία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλιοπωλεία, θέατρα κλείνουν, στερώντας μας ό,τι πολυτιμότερο: γνώση, σκέψεις, ιδέες.

Όπως υποστηρίζει ο νεοφιλελευθερισμός προσπαθεί να μας στερήσει το έσχατο στήριγμα και όπλο, την πνευματική λειτουργία. Οι ιδέες μένουν χωρίς «Εστία», συμπληρώνει.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία του για την απώλεια του βιβλιοπωλείου, το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα ισχυρό πνευματικό σύμβολο.

«Είναι η στιγμή που οι άνθρωποι των γραμμάτων, της σκέψης, της φαντασίας και του στοχασμού, οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά. Τους καλούμε να δώσουν τη δική τους μάχη προκειμένου να μην μείνει η κοινωνία, ανέστια ιδεών», καταλήγει.

Σημειώνεται πως έπειτα από 128 χρόνια λειτουργίας, το ιστορικό βιβλιοπωλείο της «Εστίας» στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος 60, έκλεισε στις 30 Μαρτίου.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ