2023-12-02 08:44:36
Φωτογραφία για 40+ Χριστουγεννιάτικες ιδέες με Γυάλινα Βάζα
Απλές και οικονομικές γιορτινές κατασκευές

Τα διαφανή γυάλινα βάζα, είτε από συσκευασίες τροφίμων είτε εκείνα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, είναι πολύτιμη ...πρώτη ύλη για χριστουγεννιάτικες κατασκευές - συνθέσεις.

Με την προσθήκη πολύ απλών και οικονομικών υλικών μπορούν  να μετατραπούν σε πολύ εντυπωσιακά γιορτινά διακοσμητικά, για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού.

Εξωτερικά τα βάζα μπορούν να ...μεταμορφωθούν με ...χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Με δαντέλα, λινάτσα ή όποιου είδους ύφασμα, διακοσμητικό χαρτί, ρυζόχαρτο ακόμη και χαρτί από περιοδικά ή εφημερίδες. 

Mπορείτε επίσης να τα βάψετε, να δημιουργήσετε χιονισμένη όψη στο γυαλί απλώνοντας διαφανή ατλακόλ και κυλώντας στην συνέχεια το βάζο σε ψιλό αλάτι ή συνθετικό χιόνι, να τα ...ντύσετε με  πηλό, σκοινί κλπ.



Ανάλογα με το πόσο ...φορτωμένο ή πιο λιτό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα, μπορούν να πάρουν πάρα πολλές μορφές. 



Σε μικρά τέτοια βαζάκια ρεσώ ή και λίγο μεγαλύτερο κεράκι μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας μέσα στο βάζο, στα μεγαλύτερου μεγέθους και για να είναι ομορφότερο αλλά και για να σας εξυπηρετεί τόσο στο άναμμα όσο και στην αντικατάσταση του κεριού, μπορείτε να γεμίσετε το βάζο μέχρι κάποιο σημείο ή και ως πάνω με αλάτι, ζάχαρη ή νερό αν χρησιμοποιήσετε επιπλέοντα κεριά.



Και φυσικά ανάλογα με το πόσο έντονα γιορτινή θέλετε την όψη τους, τόσο σε μεμονωμένες κατασκευές όσο και σε συνθέσεις, θα τα διακοσμήσετε με κορδέλες, κλαδάκια έλατου, κουκουνάρια, και κάθε τύπου φυσικό στοιχείο ή χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Αν τα βάζα αποτελούν μέρος μια μεγαλύτερης σύνθεσης που περιλαμβάνει φυτά, φυσική πρασινάδα, ξύλινα στοιχεία, συνθετική γιρλάντα κλπ βεβαιωθείτε ότι η απόσταση της φλόγας από οτιδήποτε εύφλεκτο είναι αρκετά μεγάλη, η ασφάλεια σε αυτού τους είδους τα κηροπήγια είναι το πιο σημαντικό.



Προσθέτοντας ένα κρέμασμα από σκοινί ή σύρμα, κάθε τέτοια κατασκευή από επιτραπέζια μπορεί να μετατραπεί σε κρεμαστό φαναράκι-κηροπήγιο και εκτός από κεριά, είναι πολύ όμορφα και με  μια σειρά led μπαταρίας τοποθετημένη στο εσωτερικό τους. 

Φυσικά με τους ίδιους ακριβώς τρόπους μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά κηροπήγια και διακοσμητικές συνθέσεις με μεγαλύτερου μεγέθους γυάλες.   



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ