2013-03-27 20:06:05
Φωτογραφία για Αφαίρεση και νέων τμημάτων του τείχους του Βερολίνου
Τμήματα του τείχους του Βερολίνου τα οποία έχουν διατηρηθεί για ιστορικούς λόγους αφαίρεσε σήμερα γερμανική εταιρεία, υπό την παρουσία... ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων υπό το φόβο διαμαρτυριών.

Οικοδόμοι αφαίρεσαν τέσσερα τμήματα του εναπομείναντος τείχους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε εργοτάξιο κατασκευής κατοικιών.

Για την επιχείρηση επιστρατεύτηκαν 250 άνδρες της γερμανικής αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει εξοργίσει οργανώσεις πολιτών, οι οποίες αντιτείνουν ότι πρόκειται για σύμβολο ελευθερίας.

Εργάτες είχαν προσπαθήσει να μετακινήσουν τα ίδια τμήματα και την 1η Μαρτίου, ωστόσο είχαν εμποδιστεί από εξαγριωμένους διαδηλωτές.

Ένα μικρό μέρος, ωστόσο, είχε ήδη αφαιρεθεί.

Στις όχθες του ποταμού Σπρέε, η λεγόμενη «Πινακοθήκη της Ανατολικής Πλευράς» είναι το μεγαλύτερο εναπομείναν τμήμα του τείχους του Βερολίνου, μήκους 1,3 χιλιομέτρων.


Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, έχει μετατραπεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικά προορισμούς εντός της γερμανικής πρωτεύουσας, καθώς καλλιτέχνες έχουν κοσμήσει τις επιφάνειες με έργα διαφόρων τεχνοτροπιών και θεματικών.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η ύπαρξη του τμήματος έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια των κατασκευαστών να αξιοποιήσουν το κάλλος των παραποτάμιων περιοχών, ανεγείροντας συγκροτήματα κατοικιών.

Η αφαίρεση των τεσσάρων τμημάτων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 5 το πρωί, τοπική ώρα.

Συνολικά 22 μέτρα τείχους θα αφαιρεθούν προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο κατασκευαστικό σχέδιο.

Μολονότι το τείχος έχει ενταχθεί από το 1991 στα διατηρητέα μνημεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, η συγκεκριμένη πρόνοια αφορά το τείχος και όχι τη γη επάνω στην οποία έχει κτισθεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ