2013-03-27 19:58:03
Φωτογραφία για Πρόστιμα ύψους 549.281 ευρώ για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
Πρόστιμα συνολικού ύψους 549.281 ευρώ για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας επιβλήθηκαν σε 14 μονάδες... (Δήμους, Επιχειρήσεις και Βιομανίες) από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν: την παράνομη λειτουργία ΧΥΤΑ, την ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων ελαιουργείου, την ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων, την αυθαίρετη διάνοιξη χωμάτινου δρόμου μέσα στη ζώνη αιγιαλού και τη λειτουργία μάνδρας οικοδομικών υλικών χωρίς την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Ειδικότερα, πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τρεις δήμους: Σικυωνίων Κορινθίας ( για τη λειτουργία ΧΥΤΑ στη θέση Μουλκίου του Δήμου Σικυωνίων), Παλαιού Φαλήρου (για το χώρο ανεξέλεγκτης απόθεσης στερεών αποβλήτων στην περιοχή Τροκαντερό) και Κω (για τη διάνοιξη χωμάτινου δρόμου, στο Καμάρι Κεφάλου).

Επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δυο εργοστάσια τροφίμων και ποτών, σε δυο μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, σε εταιρεία παραγωγής μολύβδου από ανακύκλωση συσσωρευτών. Ακόμη σε βιομηχανία εκτυπώσεων -βιβλιοδεσίας, σε βιομηχανία κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων με επιψευδαργύρωση και ηλεκτροστατική βαφή. 


Σε αγροτικό συνεταιρισμό, σε μονάδα πυρηνελαιουργείου βιομηχανία εκτυπώσεων-βιβλιοδεσίας.

Σε λατομείο αδρανών υλικών και σε μάνδρα οικοδομικών υλικών.

Ο κατάλογος με τις μονάδες, τις παραβάσεις και τα πρόστιμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε !!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε !!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ