2013-03-27 19:50:04
Φωτογραφία για Θεραπευτική μάσκα μαλλιών για υγιή ανάπτυξη
Οι μάσκες ανάπτυξης των μαλλιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της αραίωσης, της πτώσης και του σπασίματος της τρίχας, ενώ εξασφαλίζουν... την υγιή ανάπτυξη και προλαμβάνουν την τριχόπτωση. 

Οι περισσότερες θεραπείες και τα προϊόντα που προάγουν την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών ωστόσο είναι πολύ ακριβά, όμως υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις, αφού μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε μάσκες για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας, όπως είναι η μάσκα με ξύδι που ακολουθεί.

Μάσκα ανάπτυξης μαλλιών από ξύδι

Παρόλο που η μάσκα από κάτι τόσο όξινο όπως το ξύδι μπορεί να σας φαίνεται μια σκληρή θεραπεία για τα μαλλιά σας, η αλήθεια είναι πως οι τρίχες σας θα το εκτιμήσουν πραγματικά. Το PH των μαλλιών μας ποικίλλει από το όξινο 3,5 στο ουδέτερο 5,5, γεγονός που σημαίνει πως τα αλκαλικά προϊόντα περιποίησης τείνουν να διώχνουν την ισορροπία τους
. Το ξύδι, από την άλλη, βοηθά τα μαλλιά να αποκαταστήσουν την βέλτιστη τιμή του PΗ τους. Σφραγίζει τα λέπια της τρίχας, κάνοντας κάθε σκέλος της λαμπερό, πιο ισχυρό και λιγότερο επιρρεπές στη θραύση, ενώ παράλληλα αφαιρεί την συσσώρευση των προϊόντων που κάνουν το τριχωτό της κεφαλής κυριολεκτικά να ασφυκτιά και να επιβραδύνει τη φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών. Έτσι, προκειμένου να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να δώσουν πραγματικά το 100% της ανάπτυξης και της ποιότητας τους, το ξύδι είναι μια εξαιρετική θεραπεία.

Θα χρειαστείτε:

- 1 μέρος ξύδι (το μηλόξυδο είναι το αγαπημένο προϊόν για την περιποίηση των μαλλιών, δεδομένου ότι αφήνει λιγότερη μυρωδιά, το λευκό ξύδι λειτουργεί επίσης πολύ καλά και αυτό που έχει ως βάση του το κρασί είναι καλύτερο για τα ξηρά μαλλιά)

- 2 μέρη νερό

- Προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε την μυρωδιά, προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Τρόπος παρασκευής:

Απλά αναμείξτε πολύ καλά τα υλικά με την προαναφερθείσα δοσολογία.

Τρόπος εφαρμογής:

Αφού λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας, χρησιμοποιήστε την μάσκα για το τελικό σας ξέβγαλμα.

Πόσο συχνά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε;

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας την 1-2 φορές την εβδομάδα και με το πέρας του χρόνου θα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε 1-2 φορές το μήνα διατηρώντας παράλληλα την άφθονη λάμψη, υγεία και ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Από που να αγοράσετε τα υλικά:

Οποιοδήποτε ξύδι και αν επιλέξετε, μπορείτε πολύ εύκολα να το βρείτε στο σούπερ μάρκετ ή και το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σας.

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γ@μ@το βίντεο Νο39 - ΜΠΡΑΦ Season 4!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γ@μ@το βίντεο Νο39 - ΜΠΡΑΦ Season 4!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ