2013-03-24 21:04:30
Φωτογραφία για «Δε δέχομαι τη συγχώνευση, γυρίζω στην Κύπρο και παραιτούμαι!»
Η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Οι Ευρωπαίοι πιέζουν ασφυκτικά να γίνουν δεκτοί οι όροι τους. Σε αντάλλαγμα σε θα αφήσουν την Κύπρο να παρασυρθεί στο χάος της χρεοκοπίας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασίαδη, δίνει μάχη για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Ο πρόεδρος της Κύπρου φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τινάξει τα πάντα στον αέρα για να μη γίνει η συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με τη Λαϊκή και να μη "φεσωθεί" η πρώτη τα 9 δισ. που έχει πάρει η δεύτερη από τον ELA.

Ο πρόεδρος της Κύπρου φαίνεται αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα. Γι' αυτό και έβαλε φρένο στην εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Πειραιώς, γι' αυτό και απείλησε ακόμη και με παραίτηση τους δανειστές! Αυτο που προκύπτει είναι πως η κυπριακή πλευρά ξέρει πως η Τράπεζα Κύπρου δύσκολα δε θα είναι μέρος του συνολικού πακέτου λύσης. Και γι' αυτό ο Κύπριος πρόεδρος προσπαθεί να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Το μήνυμα που στέλνει είναι σαφές: αν αφήσουν την Κύπρο να πτωχεύσει, θα συμπαρασύρει μαζί της την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ