2013-03-24 21:03:48
Φωτογραφία για Xωρίς να μπορούν να αποκλείσουν τίποτα προσέρχονται οι ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup...!!!
Με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ωρών θα ξεκινήσει το κρίσιμο -αν όχι καθοριστικό- για την Κύπρο Eurogroup, άλλη μια απόδειξη των σκληρών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες όπου ο κύπριος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης συνεχίζει το σκληρό πόκερ με τους δανειστές.

Καθόλου διαφωτιστικές και ανησυχητικές για την επιφυλακτικότητά τους είναι δε οι δηλώσεις των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Επιθυμούν μεν η Κύπρος να παραμείνει στο ευρώ, αλλά δεν μπορούν να «αποκλείσουν τίποτα» λένε. Οι αριθμοί δεν άλλαξαν, οι Κύπριοι πρέπει να δείξουν ρεαλισμό λέει αυστηρά ο αμετακίνητος Σόιμπλε.

Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς για τα προαπαιτούμενα και τους όρους προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την Κύπρο είπε:

«Δεν πήραμε τίποτα περισσότερο την τελευταία εβδομάδα. Οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει, αν δεν έχουν επιδεινωθεί


Εξέφρασε πάντως την ελπίδα του να υπάρξει συμφωνία ρίχνοντας όμως για άλλη μια φορά το μπαλάκι στην Κύπρο.

«Ελπίζω να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα σήμερα. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τους Κύπριους, να έχουν μια πιο ρεαλιστική οπτική της κατάστασης» πρόσθεσε αυστηρά.

Ερωτηθείς τι θα θεωρουσε ο ίδιος ως λύση απάντησε «αυτό που συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα».

Φέκτερ: δεν αποκλείουμε τίποτα

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση» ήταν η δήλωση της αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μ.Φέκτερ.

«Θέλουμε να αποτρέψουμε την πτώχευση των τραπεζών, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά» πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε δε να επαναλάβει ότι η παροχή ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες από την ΕΚΤ έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ σύντομη.

«Η στρόφιγκα έκτακτης ρευστότητας άνοιξε για κάποιες εβδομάδες, αν και με κάποιο σφίξιμο στο στομάχι, μαζί με σαφή απαίτηση από την Κύπρο να υπάρξει συμφωνία σύντομα. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να προσφέρει παρατεταμένη ευθανασία σε προβληματικές τράπεζες. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις για τη σταθερότητα».

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο για να αποτρέψει την πτώχευση των τραπεζών και όλοι θέλουμε να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» πρόσθεσε η Φέκτερ.

Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «ΟΧΙ» του 2013
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «ΟΧΙ» του 2013
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ