2013-03-22 18:10:04
Φωτογραφία για Ανοιχτή επιστολή του Ι. Μιχελογιαννάκη προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
από το Γραφείο Τύπου

Θέμα: «Σύγκλιση παν-ορθόδοξης συνεδρίασης» Σεβασμιότατε την ευχή σας,

Η κρίση της Κύπρου είναι κρίση Ελληνισμού. Η κρίση Ελληνισμού είναι κρίση ελληνικής κουλτούρας, κρίση ελληνικής κυριαρχίας σε επίπεδο έθνους, καθώς επίσης και κρίση ορθοδοξίας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παιχνίδια αγοράς συνεπικουρούμενα από τα τραπεζικά παιχνίδια συνηγορούν στην ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Η λύση είναι τριπλή, πρώτον, μήνυμα κατανόησης από τον Έλληνα πολίτη των αιτιών, των αφορμών και των αποτελεσμάτων της κρίσης. Δεύτερον, άμεση εξάντληση όλων των προσπαθειών κατανόησης της γενίκευσης, δηλαδή, το ότι αυτή η κρίση θα έρθει μοιραία σε όλα τα αδύναμα κράτη της Ευρώπης, ιδίως του νότου. Τρίτον, άμεση κατανόηση ότι η εθνική κυριαρχία – ο εθνικός δημόσιος πλούτος, η επιβίωση της ορθοδοξίας και του έθνους, βάλλονται.

Η εκκλησία τιμά τον Παπαφλέσσα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κράτησε το λάβαρο, η εκκλησία ευλόγησε εθνικούς αγώνες
. Θεωρώ αδιανόητη τη μη μέχρι τώρα άμεση προσπάθεια παν-ορθόδοξης διαβούλευσης για την έκτακτη ανάγκη. Προτείνω, εντός των προσεχών ημερών, άμεση συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης (φυσικός πλούτος, ΑΟΖ, τουρκικός επεκτατισμός με κρατικό πλοίο ¨Trao” ελέγχου υδρογονανθράκων και περιπολία πλοίου Billim II για έλεγχο Καστελόριζου, Ρόδου), του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου (για τους ίδιους λόγους με την Κρήτη), του Πατριάρχη Ρωσίας (για τους ίδιους λόγους), του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας (για ομοειδής λόγους), του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής (ομοειδής λόγοι – αραβική άνοιξη), και Αρχιεπισκόπου Αμερικής (γεωπολιτικοί λόγοι).

Ως βουλευτής Κρήτης ζητώ με όλο το σεβασμό στην ορθόδοξη πίστη μου αυτή την ύστατη ώρα να λάβετε την πρωτοβουλία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για άμεση σύγκληση της παν-ορθόδοξης αυτής συνεδρίασης, που θεωρώ ότι αποτελεί μαζί με την πρόταση σύγκλησης όλων των αριστερών κομμάτων του νότου, μονόδρομο για τη σωτηρία μας. .

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Νομού Ηρακλείου

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ενωτικού Μετώπου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ