2013-03-21 23:05:03
Φωτογραφία για Αναβρασμός στα νοσοκομεία για τις απλήρωτες εφημερίες
Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η κόντρα των νοσοκομειακών γιατρών με το υπουργείο Υγείας, εξαιτίας των απλήρωτων εφημεριών.

Όπως καταγγέλουν οι γιατροί, υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν να πληρώσουν τις δεδουλευμένες εφημερίες εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμος στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων. 

Ήδη στα νοσοκομεία του Πειραιά Μεταξά, Τζάνειο και Κρατικό Νίκαιας, οι γιατροί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατέθεσε εξώδικο στον υπουργό Υγείας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, όλοι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου του 2012 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σε πολλά νοσοκομεία και για τις εφημερίες του Νοεμβρίου του 2012, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έχει απλήρωτες τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες είναι απλήρωτες, στη συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων, από τον Αύγουστο του 2012 και εφεξής, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία τα οποία οφείλουν πρόσθετες εφημερίες 12 μηνών.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ