2013-03-21 23:02:20
Φωτογραφία για ΣΑΝΤΟΣ : ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ, ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ... ΑΒΡΑΑΜ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Την πλήρη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του ζήτησε ο Σάντος, ενώ έκανε λόγο για παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και αποκάλυψε, για πρώτη φορά πριν από παιχνίδι, ότι θα παίξει ο Αβράαμ: «Είναι σημαντικό ματς, αλλά όχι τελικός» είπε ο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι έχει μελετήσει καλά τους Βόσνιους και δεν σταμάτησε στιγμή να επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι πρόκειται για παιχνίδι λεπτομερειών. Συνεπώς, κατά τον Σάντος, θα παίξει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση των διεθνών στον στόχο.

Αποστομωτικός υπήρξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε ερώτηση που του έγινε για το αν φοβάται κάποιον παίκτη της Βοσνίας: «Φόβο; όχι. Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο. Φόβος σε καμία περίπτωση. Σεβασμός...ναι!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάντος:

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Περιμένω καλό ματς. Το γνωρίζουν και οι δύο ομάδες ότι το ματς είναι σημαντικό. Ενδεχόμενη νίκη μιας ομάδας θα φέρει πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέση που οδηγεί στο Μουντιάλ. Νομίζω ότι είναι σίγουρο ότι και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να νικήσουν αυτό το ματς, χρησιμοποιώντας τα δικά τους όπλα, τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού» σημείωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε μία γενική τοποθέτηση για το κρίσιμο παιχνίδι με την Βοσνία.


Οι Βόσνιοι δημοσιογράφοι ρωτούσαν επίμονα αν θα είναι ευχαριστημένος με την ισοπαλία για να λάβουν πληρωμένη απάντηση, ο ποία υποδηλώνει και την πίστη που υπάρχει στη νίκη: «Η δικιά μου ομάδα πάντοτε κατεβαίνει για τη νίκη. Έχουμε βαθιά την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου. Αυτό θέλουμε και αύριο.»

Όσον αφορά στην απουσία του Πιάνιτς ο Σάντος τόνισε: «Ούτε και στο πρώτο ματς είχε αγωνιστεί. Κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές έδειξαν την αξία τους. Κάθε παίκτης της Βοσνίας έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να κάνει την διαφορά». 

Φυσικά και αρνήθηκε να απαριθμήσει τους 11 που ξεκινήσουν το ματς, όπως ζήτησαν οι Βόσνιοι δημοσιογράφοι, αρκέστηκε ωστόσο να μιλήσει για την φιλοσοφία που πρέπει να έχει η ελληνική ομάδα: «Εχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία. Δεν αλλάζουμε φιλοσοφία επειδή δεν παίζει κάποιος ποδοσφαιριστής (Πιάνιτς)»

Την πιο αποστομοτική απάντηση έδωσε ο Σάντος σε Βόσνιο δημοσιογράφο που ρώτησε αν υπάρχει φόβος για συγκεκριμένους παίκτες της Βοσνίας: «Φόβο; όχι. Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο. Φόβος σε καμία περίπτωση. Σεβασμός...ναι!» και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ξεδιπλώνοντας τα πιστεύω του για το ματς:

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι το πως θα μπορέσει να αντιδράσει η ομάδα στο παιχνίδι. Νομίζω όταν τίθενται αντιμέτωπες δύο πολύ καλές ομάδες, οι μικρολεπτομέρειες αποφασίζουν το παιχνίδια υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για μας. Είναι η ευκαιρία για να πάμε στην Βραζιλία. Η συγκέντρωση θα παίξει μεγάλο ρόλο»

Ερωτηθείς για το αν το παιχνίδι είναι τελικός ο Σάντος τόνισε: «Όποιος πάρει τη νίκη θα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση. Μην ξεχνάμε και την Σλοβακία η οποία κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Δεν θα το χαρακτήριζα τελικό. Σίγουρα έχουμε ξεκάθαρη συνείδηση για το τι σημαίνει αυτό το ματς».

Προσφάτως ο Ζοζέ Μουρίνιο ...έβγαλε το καπέλο στο Σάντος, χαρακτηρίζοντας τον κόουτς της Εθνικής τον καλύτερο Πορτογάλο τεχνικό. Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός έσκυψε το κεφάλι και σε μια κίνηση μετριοφροσύνης δεν θέλησε να σχολιάσει την δήλωση: «Σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για την Ελλάδα»

Για πρώτη φορά πριν από μεγάλο ματς της Εθνικής ο Σάντος αποκάλυψε όνομα παίκτη που θα συμμετάσχει στον αγώνα. Έχει αποφασίσει για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και δεν είχε λόγο να το κρύψει: «Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα αγωνιστεί»

Από τις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρο ότι μελετά εδώ και καιρό την μεγάλη αντίπαλό του. Έβγαλε σιγουριά και μίλησε για την σημασία του να καταφέρουν οι Έλληνες διεθνείς να κόψουν την φόρα των αντιπάλων τους. Παράλληλα δεν σταμάτησε να τονίζει την "συγκέντρωση" και τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε μελετήσει την Βοσνία. Ξέρουμε τα τρωτά της σημεία. Θέλουμε να τους κόψουμε το καλό ξεκίνημα που κάνουν στα παιχνίδια τους. Το παιχνίδι θα παιχτεί στο μυαλό και στην ψυχική δύναμη. Για αυτό κάναμε λόγο για τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν. Νομίζω ότι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πανηγυρίσει και τη νίκη».

Στη συνέχεια σκιαγράφησε το προφίλ της Βοσνιακής ομάδας και υπογράμμισε το πόσο έχει βελτιωθεί την τελευταία πενταετία: « Η ομάδα της Βοσνίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Έχει αποκλειστεί δύο φορές στα μπαράζ στον δρόμο για μια μεγάλη διοργάνωση. Δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, πριν 6-7 χρόνια. Μπορεί να μην έχουν οι ποδοσφαιριστές σημαντικές παραστάσεις με την Εθνική αλλά έχουν με τους συλλόγους τους στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Πιστεύω στους δικούς μου παίκτες στο 100 τοις 100. Ξέρω καλά του ποδοσφαιριστές μου και ξέρω ότι θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν. Μαζί με την καρδιά ελπίζω ότι θα χρησιμοποιήσουν και το μυαλό για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Όσο καλοί και να έχουν γίνει οι Βόσνιοι δεν παύουν να είναι εκπρόσωποι της Γιουγκοσλαβικής σχολής, την οποία η Εθνική ομάδα έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν. Αντιμετωπίσε Κροάτες και Σλοβένους με επιτυχία και ο Σάντος ευελπιστεί σε ανάλογο αποτέλεσμα: «Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες που προέρχονται από την Γιουγκοσλαβική σχολή. Είναι μια καθαρά επιθετικογενής φιλοσοφία, στο παιχνίδι της Αθήνας προσάρμοσαν την φιλοσοφία τους σε εμάς, έπαιξαν 4-3-3. Αύριο πιστεύω ότι θα παίξουν το πατροπαράδοτο γι αυτούς 4-4-2 και όπου βγει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ