2013-03-21 18:00:06
Φωτογραφία για Ρεκόρ ταχύτητας με σούζα στο πάγο
Μετά τη σούζα των 320 χιλιομέτρων την ώρα -σε στέρεο έδαφος- θα έλεγε κανείς ότι το θέμα έχει κλείσει. Όμως όταν συναντώνται η τρέλα με τη φαντασία, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο «τρομακτικά».

Ο Ryan Suchanek πριν ένα περίπου χρόνο είχε «εγκαινιάσει» το ρεκόρ ταχύτητας με τον ένα τροχό στον αέρα στον πάγο, αναπτύσσοντας ταχύτητα 95 μιλίων την ώρα - 152.89 χιλιομέτρων ανά ώρα. Το ρεκόρ καταγράφηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2011 στη λίμνη Koshkonong, στο Wisconsin των ΗΠΑ και πέρασε στο βιβλίο Γκίνες.

Τότε, ο Ryan είχε χρησιμοποιήσει ένα Kawasaki ZX6R με τις απαραίτητες τροποποιήσεις για το εγχείρημα. Η κύρια μετατροπή ήταν η τοποθέτηση ελαστικού με καρφιά ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης πρόσφυση στον πάγο και ένα πιο ισχυρό αμορτισέρ τιμονιού για την κρίσιμη στιγμή της προσγείωσης του εμπρός τροχού στον πάγο.

Πριν λίγες ημέρες ο Ryan Suchanek ένιωσε ότι ήταν έτοιμος να αναβαθμίσει το ρεκόρ του, ακόμη κι αν δεν είχε βρεθεί κανείς να το απειλήσει. Απλά ήθελε να ανεβάσει τον πήχυ πιο ψηλά και να καταγραφεί εκ νέου στο βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ.


Αυτή τη φορά η μοτοσυκλέτα του ήταν ένα Kawasaki ZX10 και το πράγμα είχε συνολικά οργανωθεί καλύτερα. Πλήθος κόσμου είχε προσκληθεί ώστε να πιστοποιηθεί το κατόρθωμα, μιας και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την καταγραφή ενός ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες χωρίς την παρουσία των υπευθύνων του βιβλίου.

Ο στίβος ήταν και πάλι η λίμνη Koshkonong και αυτή τη φορά η ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει ήταν 108,5 μιλίων, περίπου 174,6 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο Suchanek είχε να αντιμετωπίσει και ισχυρούς πλευρικούς ανέμους, που μετακινούσαν νέφη από χιόνι ενώ σύντομα άρχισε να πέφτει και νέο χιονόνερο. Έτσι ενώ η τελική προσπάθεια είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα, το χρονοδιάγραμμα συμπιέστηκε και η τελική προσπάθεια έγινε το μεσημέρι.

Η ταχύτητα καταγράφηκε από δύο συσκευές GPS και ένα ραντάρ ταχύτητας. Για να καταγραφεί ένα ρεκόρ στο «Guinness Book of World Records», πρέπει συσκευές να αποδείξουν την ταχύτητα αλλά και μάρτυρες να είναι παρόντες ώστε να επιβεβαιώσουν ότι όντως συνέβησαν. Ο Suchanek είχε φροντίσει για όλα αυτά και ασφαλώς την κάλυψη από τα ΜΜΕ.

Κώνοι είχαν τοποθετηθεί ώστε να σηματοδοτηθεί η αρχή της περιοχής όπου άρχιζε η μέτρηση, άρα έπρεπε να ξεκινήσει τη σούζα. Το θέμα είναι ότι η σούζα έπρεπε να διαρκέσει τουλάχιστον για μια απόσταση 200 μέτρων ώστε να «ισχύει» το ρεκόρ.

Προσπάθεια να σπάσει το παλιό ρεκόρ του Suchanek έκανε και ο Joe Beavers, ένας ακόμη κασκαντέρ. Όμως δεν κατάφερε να βρει αρκετή πρόσφυση ώστε να νιώσει ασφαλής και παραιτήθηκε από την προσπάθεια.

«Προσπάθησε, όμως το ελαστικό του δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένο όσο το δικό μου και επίσης δεν είχε τόση ευκολία στο να σηκώσει τον τροχό με αυτή την ταχύτητα. Αν και πιστεύω ότι αυτό που πραγματικά έφταιγε ήταν ότι φοβήθηκε να πιέσει περισσότερο», είπε λίγο καυστικά ο Ryan.

«Ο αέρας δεν βοήθησε στο εγχείρημα. Η μετεωρολογική υπηρεσία έδινε περισσότερο αέρα με ριπές από τα νοτιοανατολικά για την ώρα που είχα σχεδιάσει να κάνω την προσπάθεια για το ρεκόρ».

«Με τόσο αέρα ήταν ήδη χάλια», δήλωσε μετά το εγχείρημα. «Ερχόταν από το πλάι και ήταν περίεργο γιατί σε πήγαινε κόντρα στην κατεύθυνσή του, δεν σε παρέσυρε από την άλλη όπως περίμενα ότι θα συμβεί. Πάλευα όλη μέρα με αυτό το θέμα».

Παρά τον καιρό πάντως, ο Suchanek είπε ότι το να σπάσει το δικό του ρεκόρ ήταν πιο εύκολο απ’ όσο πιθανά φαινόταν στον κόσμο που είχε πάει να τον παρακολουθήσει.

«Νομίζω ότι ήταν πιο τρομακτικό να βλέπεις τη μοτοσυκλέτα παρά να την οδηγείς. Αισθάνομαι λίγο άσχημα για τους γονείς μου που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν. Ανησυχούσαν όμως εγώ αισθανόμουν πολύ άνετα».

Δείτε το βίντεο με το νέο ρεκόρ του Ryan Suchanek...

Πηγή: Newsbeast.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ