2013-03-21 13:29:53
Φωτογραφία για Aλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει..: Μνήμες και εικόνες ανεξίτηλες από τη Νέα Υόρκη
Όσοι ζήσαμε και εργαστήκαμε στη ΝΥ θα βρούμε στο εξαιρετικό βιβλίο του Κώστα κομμάτια από την ζωή μας παρμένα από τοπία γνωστά και αγαπημένα. Μνήμες και εικόνες ανεξίτηλες που σημάδεψαν την ζωή μας σαν γλύπτης το μάρμαρο, με γράμματα ευανάγνωστα αλλά και λιτά.

Η ζωή στη ΝΥ ήταν -και είναι- δύσκολη μα και συναρπαστική, γεμάτη υποσχέσεις αλλά και απογοητεύσεις. Και σου μαθαίνει ένα μάθημα: Να είσαι καλός με όλους δίχως προκαταλήψεις αλλά και να στηρίζεσαι στον εαυτό σου. Να σηκώνεσαι μετά από κάθε πτώση και να περπατάς, γιατί το ταξίδι είναι εξ’ ίσου όμορφο και απελευθερωτικό όσο και ο προορισμός.

Το βιβλίο του Κώστα αποπνέει σπάνια ανθρωπιά μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο ύαινες και αρπακτικά, έτοιμα να σε ξεκοιλιάσουν.

Μα αποκαλύπτει επίσης πως η ανθρωπιά παίρνει μεγαλύτερη αξία ακριβώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Η Νέα Υόρκη είναι να περπατάς ανάμεσα σε λιοντάρια, σε ύαινες, και σε τίγρεις και να μην ξεφλουδίζει η επιδερμίδα σου από καλωσύνη και κατανόηση, για όλους, ακόμα και για αυτούς που σε αδίκησαν. Γιατί αν ως αντίδραση τους αδικήσεις και εσύ θα έχεις κατεβεί στο επίπεδό τους.

Ένας είναι ο σκοπός: Η επιβίωση, αλλά όχι με κάθε μέσον, παρά μόνο με ανθρωπιά. Τελικά ο παράδεισος και η κόλαση είναι την ίδια γειτονιά, σιμά-σιμά, και εμείς διαλέγουμε που παρεπιδημούμε πηγη:www.antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΑΚΕ ΜΕ «ΥΔΡΟΓΕΙΟ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΑΚΕ ΜΕ «ΥΔΡΟΓΕΙΟ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ