2013-03-15 16:30:10
Φωτογραφία για Πατρών-Κορίνθου: Αναπόφευκτη η ταλαιπωρία το τριήμερ, προειδοποιεί το Υπουργείο Μεταφορών
Σχετικά με την κατάσταση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία αναμένεται να είναι αυξημένη:

· Κατά την έξοδο, κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής 15.03.2013 και το πρωί του Σαββάτου 16.03.2013

· Κατά την επιστροφή, κυρίως την Καθαρά Δευτέρα 18.03.2013 από τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι την Λαμία και από Πελασγία μέχρι Εγνατία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα (εκτός της περιοχής των Παραδεισίων) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Σε ότι αφορά την Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στις περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας, ενδέχεται κατά τις ώρες αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Εφόσον απαιτηθεί και σε συνεννόηση με την Τροχαία είναι ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


"Παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλο το ταξίδι τους και ειδικότερα υπομονή στις καθυστερήσεις όταν διέρχονται από τις περιοχές των ρυθμίσεων.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Η κίνηση στην ΛΕΑ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό απαιτηθεί, όσο και στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Η διατήρηση της ΛΕΑ κενής για χρήση από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στις περιόδους αιχμής της κυκλοφορίας και παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να συμμορφωθούν με την υπόδειξη αυτή", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ