2013-03-15 16:24:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Φορτωμένο πρόγραμμα γνωριμίας με την πόλη για τους καρναβαλιστές από το Σαβιάνο της Ιταλίας
Με 34 καρναβαλιστές θα εκπροσωπηθεί στο Πατρινό Καρναβάλι του 2013 το Καρναβάλι του Σαβιάνο. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που έρχεται στην Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει στις παρελάσεις του Καρναβαλιού μας, προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από το «Πλήρωμα 94».

Οι καρναβαλιστές από το Σαβιάνο έφτασαν χθες το μεσημέρι στην Πάτρα και εγκαταστάθηκαν στα σπίτια μελών του πληρώματος 94. Ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη ενώ το βράδυ παρατέθηκε δείπνο υποδοχής στην Κυψέλη του πληρώματος.

Οι καρναβαλιστές από την Ιταλία θα πάρουν μέρος στη νυχτερινή ποδαράτη και τη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού , ενώ θα ξεναγηθούν σε αξιοθέατα της πόλης.

Η επίσκεψή τους αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας πρωτότυπης ανταλλαγής καρναβαλικών εμπειριών, που ξεκίνησε με το «6ο Καρναβαλοτάξιδο» του Πληρώματος 94 με προορισμό το Σαβιάνο, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου.


Τα μέλη της Goldred, μιας από τις καρναβαλικές ομάδες που συμμετέχουν στο Καρναβάλι του Σαβιάνο, φιλοξενουνται στα σπίτια των νέων πατρινών τους φίλων, σε ανταπόδοση μιας πολύ ζεστής φιλοξενίας ίδιου τύπου που επεφύλαξαν και οι ίδιοι στους Πατρινούς που επισκέφτηκαν τα μέρη τους και συμμετείχαν στο δικό τους Καρναβάλι.

Το Σαβιάνο, μια κωμόπολη στους πρόποδες του Βεζούβιου, στην περιοχή της Νάπολης, διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ένα από τα δημοφιλέστερα Καρναβάλια της νότιας Ιταλίας. Οι παρελάσεις στο Σαβιάνο χαρακτηρίζονται από τη συμμετοχή του κόσμου στα χορευτικά δρώμενα των μεταμφιεσμένων ομάδων, γύρω από τα περίτεχνα και εντυπωσιακά χειροποίητα άρματα των 13 συνοικιών της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα φιλοξενίας τους από το πλήρωμα 94 έχει ως εξής:

Παρασκευή 15/3/13

10:00 Καρναβαλικό Εργαστήρι

Achaia Clauss

Αρχαιολογικό Μουσείο

Ρίο (Γέφυρα – Κάστρο)

Φαγητό

Πάτρα με το τρένο (προαστιακός)

Άγιος Ανδρέας

Σπίτια

Αγουρίδης

Σάββατο 16/3/13

12:30 Δημαρχείο

Βόλτα στην πόλη με παραδοσιασκές ναπολιτάνικες στολές

Φαγητό στα σπίτια

Ποδαράτη

Πάρτυ στην Κυψέλη

Κυριακή 17/3/13

Πρωινό στα σπίτια

13:00 Μεγάλη Παρέλαση

Φαγητό στα σπίτια

Τελετή Λήξης – Πυροτεχνήματα

Πάρτυ (free drink, στο Tire bouchon)

Δευτέρα 18/3/13

14:00 Άγιος Ανδρέας

Κούλουμα στην Αγορά Αργύρη

18.00 Λιμάνι - αναχώρηση
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΠ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ