2013-03-15 09:33:02
Φωτογραφία για Τζαβάρας: Τα Μουσεία λειτουργούν κανονικά
Με αφορμή δημοσιεύματα του ελληνικού και του ξένου τύπου που έκαναν λόγο για «κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους» κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Θα ήθελα να αποκαταστήσω μια φημολογία που υπάρχει σχετικά με τη λειτουργία των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων, η οποία δημιουργεί άσχημο κλίμα και έχει αναστατώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα δεν έκλεισε ποτέ κανένας Αρχαιολογικός Χώρος και κανένα Μουσείο, εκτός από το Βυζαντινό Μουσείο. Σήμερα όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία της χώρας λειτουργούν κανονικά και θα λειτουργούν κανονικά και όλο το τριήμερο. Αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να το δηλώσω και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δημιουργήθηκε μια ανησυχία η οποία δρα διαβρωτικά και δημιουργεί αναστατώση κυρίως στον τομέα του Τουρισμού, που αυτή την εποχή είναι ο τομέας που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς της Κυβέρνησης, προκειμένου να έχουμε καλά αποτελέσματα στην οικονομία.


Ερ.: Δηλαδή η απεργία δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία των Μουσείων;

ΥΠΟΥΡΓΌΣ: Δεν έχουμε σκοπό να εμποδίσουμε τους εργαζόμενους να εκφράζονται, όσον αφορά την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα μείνουν ανοιχτά. Προφανώς οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν αντιληφθεί ότι τα μνημεία μας πρέπει να εξαιρεθούν από το πεδίο της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ενιαίου οργανογράμματος του ΥΠΑΙΘΠΑ, ο Υπουργός τόνισε ότι οι προτάσεις στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίστηκαν θετικά και πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή του ΥΔΜΗΔ αναγνωρίζει την ανάγκη διακριτής μεταχείρισης του Πολιτισμού, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ