2013-03-11 00:54:03
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη για τις επενδύσεις στη χώρα μας
"Ακούω συνέχεια πως, στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων από το εξωτερικό. Επενδύσεις σε χρυσό, πετρέλαιο, ήλιο, τουρισμό κτλ. Επενδύσεις όμως προς όφελος ποιου; Γιατί από όλα αυτά που μας παρουσιάζοντε τελευταία, σίγουρα όχι προς όφελος του ελληνικού κράτους.

Το να πουλάς ότι έχεις και δεν έχεις στην υποδεκαπλάσια (τουλάχιστον) αξία τους, εγώ δεν το λέω μπίζνα. Όπως και το να μένει η «επένδυση» μόνο στο πούλημα επίσης δεν είναι μπίζνα. Δεν φτάνει που ξεφτιλίζουν την αξία της χώρας, δεν τους ενδιαφέρει και μακροπρόθεσμα η «επένδυση». Το μόνο κέρδος που έχει το κράτος από το πούλημα π.χ. του χρυσού, είναι τα λιγοστά λεφτά που μπαίνουν στα ταμεία για να αποκτήσουν οι ξένοι επενδυτές τα δικαιώματα του χρυσού. Κανένα όφελος για εμάς από εκεί και πέρα. «Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», λένε πολλοί, τις οποίες θα τις καλύψουν με τους ψηφοφόρους τους; Γιατί ακόμα και οι ίδιοι επενδυτές το είπαν. «Μας ζητάν να προσλάβουμε δικούς τους ανθρώπους». Αφού το δημόσιο έχει τελειώσει βρήκαν τις «επενδύσεις» για να βολέψουν τις ψήφους τους.


Ο μόνος τρόπος για να γίνει μια πραγματική επένδυση προς όφελος της Ελλάδας, είναι να εκμεταλλευθούμε εμείς οι ίδιοι τα αγαθά μας. Έτσι θα έχουμε διαχρονικά έσοδα. Με το τρόπο που ξεπουλάν τη χώρα θα φτάσουμε στο σημείο όπου η μόνη πηγή εσόδων θα είναι οι φόροι. Οι φόροι οι οποίοι θα είναι τόσο ψηλοί που δεν θα τους αντέχει κανένας. Μόνο αυτοί οι ίδιοι που ξεπουλάν τη χώρα θα ζουν πλουσιοπάροχα και χωρίς φυσικά να έχουν τύψεις (γιατί κάποιοι γιωργάκηδες αυτό λένε) για ότι έχουν κάνει. Και τότε φυσικά ξέρετε τι θα πουν: «κάναμε λάθος», όπως κάνανε λάθος και με το μνημόνιο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ο λαός δεν δίνει την ευκαιρία και σε κάποιον άλλον (που στα τόσα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας δεν έδωσε) να κάνει έστω ένα λάθος."

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ