2013-03-11 00:48:03
Φωτογραφία για Το Μασούρι εκπέμπει SOS εις ώτα (μη) ακουόντων
Η κατάσταση στο Μασούρι έχει πλέον οδηγηθεί σε οριακό σημείο και χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη και απογοητευτική. Η εικόνα της παραλίας, παραπέμπει σε εγκαταλελειμμένη περιοχή, μη θυμίζοντας σε καμία περίπτωση ότι πρόκειται για την πλέον κοσμική και πολυσύχναστη της Καλύμνου.

«Θύμα» του αδυσώπητου καιρού αλλά και την ανθρώπινης αδράνειας, η παραλία αυτή έχει σχεδόν βουλιάξει η μισή, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει, από πλευράς υποδομών, εν όψει της τουριστικής σαιζόν, είναι απελπιστική.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που δημοσιεύουμε και προκαλούν θλίψη, αλλά και αγανάκτηση για την συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμοδίων.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την συνεργασία με ειδικό καθηγητή πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα διάβρωσης παραλιών, ώστε να εκπονηθεί μελέτη για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπως στο Μασούρι, την Πατέλλα κ.α.

Θεωρούμε πως αυτή η προοπτική, θα αποτελέσει την πιο ρεαλιστική και αξιόλογη προσέγγιση του θέματος, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όμως στο μέλλον.


Το πρόβλημα όμως είναι πως ήδη μπήκαμε στο Μάρτη και αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες αφίξεις επισκεπτών, ειδικά των αναρριχητών.

Η σημερινή κατάσταση, όχι μόνο της παραλίας του Μασουριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η οποία δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο της τουριστικής κίνησης στο νησί, δεν προδιαθέτει θετικά την όλη πορεία της τουριστικής περιόδου.

Δυστυχώς, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, τα τελευταία χρόνια οι παρεμβάσεις στην περιοχή είναι (επιεικώς) ελάχιστες.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο, επί χρόνια είχε κατατάξει το Μασούρι, στα ... «αζήτητα» της όποιας αναπτυξιακής παρέμβασης. Ανεξάρτητα αν η περιοχή αυτή αποτελεί τον «οικονομικό πνεύμονα» της Καλύμνου, είχε παρατηρηθεί μια πρακτική απαξίωσης, που κανείς δεν μπορούσε να ... ερμηνεύσει!

Παρ' όλες όμως τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις, η σημερινή Δημαρχία, βαδίζει στα βήματα των προκατόχων της και μέχρι σήμερα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Μασουριού, ακόμη αναμένουν κάποια αναπτυξιακή παρέμβαση!

Εκτός της πρωτοποριακή και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του «Αναρριχητικού Φεστιβάλ», το οποίο έγινε σε συνεργασία με τον επίσημο χορηγό, την NORTH FACE, καμία άλλη παρέμβαση δεν έγινε για να τονώσει την περιοχή.

Επειδή οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να παραθέσουμε περισσότερα σχόλια.

Απλώς να προσθέσουμε μερικές επισημάνσεις, που αφορούν την εικόνα της περιοχής:

1. Η μισή παραλία έχει βουλιάξει και στην κυριολεξία από το ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ μέχρι την σκάλα που άλλοτε παρείχε πρόσβαση, στην θέση της υπάρχουν μόνο θάλασσα και βράχια

2. Το τοιχίο αντιστήριξης, που βρίσκεται «ξαπλωμένο» εκεί που κάποτε απολάμβαναν οι επισκέπτες τον ήλιο και την θέα της Τελένδου

3. Οι υποδομές για μια παραλία του επιπέδου του Μασουριού, δεν πλησιάζουν ούτε στον βαθμό της στοιχειώδους επάρκειας

4. Η σκάλα που παλιά οδηγούσε στην παραλία στην πλευρά του ΠΛΑΖΑ, τώρα πια καταλήγει απευθείας στην θάλασσα

Είναι μόνο μερικές επισημάνσεις που μπορεί να γίνουν, αν και η κατάσταση που υπάρχει δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί με λόγια.

kalymniansvoice.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ