2013-03-10 19:31:08
Φωτογραφία για Σε κακή ώρα μεταδόθηκε χθες Σάββατο το ντοκιμαντέρ για το Πατρινό Καρναβάλι στην ΕΤ1
Την ώρα που οι περισσότεροι τηλεθεατές επιλέγουν να παρακολουθήσουν τα κεντρικά βραδινά δελτία ειδήσεων στα κανάλια ή βρίσκονται έξω μιας και είναι σαββατόβραδο, επέλεξε η ΕΤ1 για να μεταδώσει χθες Σάββατο 9/3 στις 19.30 το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε μετά από παραγγελία του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου-Καρναβάλι Πάτρας, ο συμπολίτης ταλαντούχος κινηματογραφικός δημιουργός Παναγιώτης Φαφούτης.

Η ώρα πραγματικά ήταν εντελώς ακατάλληλη και είναι αμφίβολο πόσοι μπορεί να είδαν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πέρυσι και έχει ως στόχο την προβολή της ιστορίας, φυσιογνωμίας του θεσμού της Πατρινής αποκριάς αλλά και του πυρετού προετοιμασίας που επικρατεί στην πόλη την καρναβαλική περίοδο και μέχρι το τελευταίο σαββατοκύριακο με την κορύφωση των 2 μεγάλων παρελάσεων.

Καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν οι υπεύθυνοι από πλευράς του Δήμου Πατρέων, εν προκειμένω ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Χ. Καρκούλιας και η καλλιτεχνική διευθύντρια Μ. Κουρμπανά ώστε αν είναι δυνατόν να επαναληφθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ από την ΕΤ1 μέσα στην τρέχουσα τελευταία καρναβαλική εβδομάδα!


Το ντοκιμαντέρ ήταν καλογυρισμένο και προσεγμένο με ωραία πλάνα και αποτύπωνε τον παλμό και την ζωντάνεια της πόλης της Πάτρας τους καρναβαλικούς μήνες. Ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ έλειπε είναι αλήθεια τόσα χρόνια και θα έπρεπε να είχε γίνει αρκετό καιρό πριν.

Ωστόσο από τη συγκεκριμένη δουλειά δεν έλειπαν και τα προβλήματα και αρνητικά σημεία. Για μία ακόμη φορά είδαμε να μιλούν για το Πατρινό Καρναβάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι με αποτέλεσμα ένα κομμάτι, όχι αμελητέο του θεσμού να μην τύχει αναφοράς!

Επίσης οι πολλές ενότητες αν και βοήθαγαν στην "ιεράρχηση" και δομή του φιλμ ήταν πολλές και απλωμένες με αποτέλεσμα μάλλον να μπερδέψουν και να κουράσουν τους εκτός Πάτρας θεατές στους οποίους και κατά κύριο λόγο απευθύνεται αυτή η δουλειά.

Θα έπρεπε τέλος, σύμφωνα με τη γνώμη ανθρώπων που γνωρίζουν το θεσμό, να δινόταν μεγαλύτερη έμφαση στα παλιότερα καρναβάλια των δεκαετιών '50,'60 και '70 (υπήρχαν βέβαια ορισμένα νοσταλγικά πλάνα) και σε χορούς ορόσημο της Πατρινής αποκριάς όπως τα Μπουρμπούλια, της Περιηγητικής, της Κινηματογραφικής Λέσχης, κ.α.

Αλήθεια ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Πατρινού Καρναβαλιού Άλκης Στέας αναφέρθηκε άραγε στο ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ πάντως θα προβάλλεται για όσους θέλουν να το δουν καθημερινά στο Καρναβαλικό Κέντρο Πάτρας στην Αγορά Αργύρη στην Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη.

*Τέλος μία παρατήρηση. Σήμερα Κυριακή 10/3/2013 πολλοί Πατρινοί που δεν είχαν ιδέα και δεν είχαν πληροφορηθεί τι συνέβαινε και αν λάμβανε χώρα κάποιο δρώμενο ή εκδήλωση στο κέντρο της πόλης (ήταν η ποδηλατοβόλτα του αναβιώσαντος Baby Rally), αναρωτιόνταν γιατί είχαν μπει σκοινιά κατά μήκος της Γούναρη και γιατί είχε κλείσει ο δρόμος.

Πάντως θεατές δεν πολυπήρχαν στο δρόμο και εδώ τίθεται το μεγάλο θέμα κατά πόσο έτυχε της σωστής προβολής η συγκεκριμένη εκδήλωση που αναβίωσε και ξαναζωντάνεψε μία από τις πιο όμορφες παιδικές ατραξιόν του Πατρινού Καρναβαλιού, το "Baby Rally"!

Tάκης Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ