2013-03-07 07:08:13
Φωτογραφία για Γιατί πρέπει να κατεβούμε με τις οικογένειές μας στην συγκέντρωση Άρθρο υποναύαρχου
Γράφει ο

Γ.Σιδερής Π.Ν 

Υποναύαρχος ε.α

Σεβαστοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, 

    

Θέλω να σας εκφράσω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, που με κάνουν να πιστεύω ότι εκφράζουν τους περισσότερους εξ υμών.

Όπως θα έχετε ενημερωθεί πολλαπλά, την Πέμπτη 7η Μαρτίου στις 13:00 και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας) θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ από το Συντονιστικό όργανο των Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ -είναι ΝΠΔΔ), όπου συμμετέχουν οι απόστρατοι ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ, και θα παρευρίσκονται συμμετέχοντες ενεργά και οι υπόλοιποι μη θεσμικοί φορείς (ΝΠΙΔ).

Επίσης ακόμα καλύτερα θα γνωρίζετε ότι το Σάββατο 9η Μαρτίου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των ε.α. και ε.ε στελεχών των Ε.Δ-Σ.Α με τις οικογένειές τους στην πλατεία Κλαυθμώνος, για πορεία διαμαρτυρίας προς τη βουλή.

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται μαζί:

α. οι θεσμικές ενώσεις των αποστράτων Ε.Δ & Σ.Α

β. οι μη θεσμικοί φορείς των Ε.Δ (πλέον των 65)

γ. ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας  των ε.ε που εκπροσωπείται από τον ΣΥΣΜΕΔ

δ. οι φορείς των ε.ε και ε.α των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α),

δηλαδή όλοι όσοι μειωτικά αποκαλούνται από τους πολιτικούς και τα μμε ως «ένστολοι», όρος απαράδεκτος για αυτούς που έχουν δώσει δύο φορές θρησκευτικό όρκο στην Πατρίδα-στη Σημαία-στο Σύνταγμα, ορκισμένοι και ταγμένοι για να δώσουν το αίμα τους - ακόμα και τη ζωή τους στην Πατρίδα μας. Ενώ όλοι οι άλλοι και ιδιαίτερα πολλοί εκ των πολιτικών δίνουν «υπόσχεση» μακριά από το Ευαγγέλιο, που σε καμία περίπτωση δεν είναι όρκος. Και μετά αναρωτιόμαστε από πού ξεκινά ο κατήφορος.

Όπως επίσης έχετε διαπιστώσει εκ του αποτελέσματος, η επίσημη πολιτεία διαμέσου των κομμάτων που έγιναν κυβερνήσεις, ατύπως πλην σαφώς από την αντιπολίτευση και μετά, να έχει επιδοθεί σε ένα άτυπο και «υπόγειο» πόλεμο κατά των στρατιωτικών, προκειμένου να τους μειώνουν και να τους απαξιώνουν στο έπακρο, προσπάθεια που σταδιακά πέτυχε τα πλείστα, αλλά όχι όλα.

Μετά το «βούτυρο αντί κανόνια» και τις διαρκείς και απανωτές περικοπές στη χρηματοδότηση της λειτουργίας των Ε.Δ & Σ.Α, γνωρίζουμε και μας συνθλίβει η κατάσταση και δεν μας ξεγελάνε οι ανόητες ερμηνείες του αρμοδίου ημι-υπευθύνου, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στο αξιόμαχο των Ε.Δ και στην ασφάλεια της χώρας, πόσο μάλλον τώρα στην εποχή των νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ.

Δεν είναι μόνο η πολύ πρόσφατη εντύπωση από τις δραματικές μειώσεις μισθών-συντάξεων-μερισμάτων κλπ παροχών εκ των ταμείων. Ούτε ακόμα η διάκριση των συντάξεων άνω ή κάτω των 53 ή 55 ή 60 ετών, ούτε η περικοπή των συντάξεων για όποιους τολμήσουν νόμιμα να εργαστούν.

Δεν επιτρέπεται ¨εισαγωγικός¨ μισθός του Ανθυπολοχαγού που είναι ο μικρότερος κάθε αποφοίτου ΑΕΙ. Ούτε του Λοχία που αποφοιτά από στρατιωτική σχολή και εισήλθε με πανελλήνιες να υπολείπεται των αντιστοίχων επιπέδου ΤΕΙ. Δεν είναι ακόμα η περικοπή κάθε επιδόματος. Ούτε ότι στις Ε.Δ & Σ.Α γίνεται εξαίρεση και δεν καταβάλλεται επίδομα σπουδών επιπέδου master και διδακτορικού. Δεν μπορεί μόνο στις Ε.Δ & Σ.Α όσοι έχουν τεχνικό αντικείμενο να είναι οι μόνοι στην επικράτεια που δεν δικαιούνται τεχνικό επίδομα. Ας μη βιαστούν κάποιοι να ισχυριστούν ότι βρισκόμαστε στη νομιμότητα και να κάνουμε ατομικές προσφυγές, που θα εκδικαστούν το ενωρίτερο σε επτά χρόνια, αν και μπορούμε να φανταστούμε το αποτέλεσμα.  Ούτε ακόμα η σκόπιμη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ακόμα μέσω της βουλής έχουν φροντίσει, ώστε οι απόφοιτοι οποιασδήποτε Παραγωγικής Σχολής Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, αποστρατευόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα στην αγορά εργασίας, αφού καμία σπουδή δεν θέλουν καταχρηστικά να συσχετίζεται με οποιοδήποτε επάγγελμα, αφού είναι ανώτερες ή ανώτατες σχολές εντός του ΥΕΘΑ, λες και αυτό λειτουργεί σε άλλη χώρα … Δηλαδή ο Στρατιωτικός εκ του Στρατού Ξηράς διοικεί ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να προσληφθεί σαν προσωπάρχης, ο Στρατιωτικός του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να κάνει και πόλεμο στη Σομαλία εκπροσωπώντας το ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει μικρό φέρυ (Πέραμα-Σαλαμίνα) και ο ιπτάμενος Στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μπορεί να πετά και να χάνει τη ζωή του με καταδιωκτικό ιλιγγιώδους αξίας, αλλά δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα μετά την αποστρατεία του, με μόνη διέξοδο για εργασία την μετάβαση στο εξωτερικό ή στην παράνομη και ανασφάλιστη εργασία.

Στον αντίποδα, πως είναι δυνατό ένας βουλευτής να έχει αχαλίνωτα και προκλητικά  μόνο προνόμια, έχουν ανάγει τη βουλευτική θητεία σε επάγγελμα, με κορυφαίο το ότι με μία θητεία 4 ετών να θεμελιώνει σύνταξη, προκλητικό και αντιβαίνον σε κάθε κριτήριο κοστολόγησης και ανταπόδοσης, αφού με ελαχιστότατες συνεισφορές 4 ετών, απολαμβάνει σαν ανταπόδοση? παχυλότατη σύνταξη για την υπόλοιπη ζωή του και μάλιστα πολλαπλάσιας κάθε Αξιωματικού με 35-40-45-50 συντάξιμα χρόνια, όπου κατέβαλε στο ακέραιο όλες τις συνταξιοδοτικές κρατήσεις, ενώ τώρα του αποδίδεται κλάσμα εξ αυτών.

Τα θέματα που μας απασχολούν και απαιτούν επίλυση είναι δεκάδες και απαιτείται να προβληθούν στο σύνολό τους. Η αξιοπρέπειά μας και η διακριτική κοινωνική απομόνωσή μας, κακώς μας έχουν εμποδίσει να τα προβάλλουμε. Βεβαίως και ζητάμε πολλά, αλλά ζητάμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν και εντέχνως μας τα έχουν υφαρπάξει.

Δεν υπήρξαμε αντιπαραγωγικοί, ούτε αυτιστικοί, ούτε έχουμε ενοχές γιατί μαζί τα φάγαμε. Στη φυλακή υπάρχουν κλέφτες πολιτικοί, πάμπολλοι ακόμα διαλάθουν, αλλά κανένας στρατιωτικός.

Δεν θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε με παθητική στάση σε όσα επιθετικά μας συνεχίζουν να μας προκαλούν, ούτε να συντάσσουμε επιστολές και άλλα ευχολόγια προς τον τύπο και το διαδίκτυο. Βεβαίως και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Από εμάς εξαρτάται πρωτίστως να αποκαταστήσουνε πλήρως την ΥΠΟΣΤΑΣΗ μας, όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Δηλαδή από που περιμένουμε να αυξηθεί ο μισθός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ - και είναι ένας - των 1800€, όταν ο κάθε νεροκουβαλητής της βουλής - και είναι πολλοί – να λαμβάνουν τα διπλάσια?

Δεν είναι δυνατό ο στρατιωτικός να θεωρείται παρίας της κοινωνίας, τελευταίος σε αποδοχές και δικαιώματα μετά από κάθε άλλο τίμιο επάγγελμα. Δεν θέλουμε και δεν θα έλθουμε σε αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα που έχουν θιγεί ελάχιστα από την κρίση, ούτε με αυτά που και τώρα έχουν εξασφαλίσει αναδρομικές αποζημιώσεις. Η συγκέντρωση δεν είναι λαϊκισμός - προερχόμαστε από τον λαό  - είμαστε ο λαός και αξιώνουμε ότι μας ανήκει.

Ας συνειδητοποιήσουμε πρώτα εμείς και μετά οι πολιτευτές και πολιτικοί ότι είμαστε η πλέον υγιής κοινωνική τάξη και αριθμητικά η πολυπληθέστερη. Στις τρείς Ενώσεις Αποστράτων είμαστε 120.000 μέλη. Οι ε.ε είναι στις Ε.Δ περίπου 100.000 συμπεριλαμβανομένων των Εθελοντών κάθε κατηγορίας (οι χαμηλότερα αμειβόμενοι – τοποθετημένοι στην παραμεθόριο, που αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες και κρισιμότερες ανάγκες, ενώ η φωνή τους δεν ακούγεται) και περίπου 65.000 στα Σ.Α. Αθροιστικά είμαστε της τάξεως των 285.000, συν σύζυγοι και άλλα μέλη των οικογενειών μπορούμε να αποτελούμε χοντρικά και εν δυνάμει ένα εκατομμύριο ψήφους.

Ας καταλάβουν ότι δεν ανήκουμε πλέον και κατά παράδοση στα υπάρχοντα κόμματα, ούτε μας εξαπατούν άλλο με την οποιαδήποτε συνεργασία τρι-κομματικών «λύκων με τσακάλια», ούτε με οποιαδήποτε μελλοντική μετάλλαξή τους και ας συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει τεράστιο «πολιτικό κόστος» και τελείωσαν οριστικά τα σίγουρα «ψηφουλάκια».

·      Απαιτούμε την αυτονόητη πλήρη και νόμιμη αποκατάστασή μας σε όλα τα θέματα.

·      Απαιτούμε απονομή ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

·      Απαιτούμε απονομή δικαιοσύνης, όσοι έκλεψαν ή εξασφάλισαν παράνομες αποδοχές, όσοι πλούτισαν αδικαιολόγητα από την αντιπολίτευση και έπειτα να λογοδοτήσουν - να τιμωρηθούν και να αποζημιώσουν στο ακέραιο την πολιτεία.

Μετά τα παραπάνω όπως αντιλαμβάνεστε η συγκέντρωση και πορεία του Σαββάτου 9ης Μαρτίου στις 16:00 στην Αθήνα, της επαναληπτικής στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 13η Μαρτίου που θα στην πλατεία δικαστηρίων (Αριστοτέλους & Εγνατίας) και σε όσες σύντομα θα ακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα είναι κρίσιμες αναφορικά με την πολυπληθή συμμετοχή μας. Μόνο όσοι αισθάνονται συνένοχοι, εκ του «μαζί τα φάγαμε» μπορούν να απουσιάσουν.

Οι επικείμενες συγκεντρώσεις αποτελούν μοναδικότητα στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας του πολύπαθου τόπου μας, όπου συνενώνονται όλοι οι φορείς που ανήκουμε. Μακάρι να ξυπνήσει η συνείδησή μας και να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για τα δίκαιά μας.

Οι ε.ε περιμένουν πρωτίστως και διακαώς από εμάς τους αποστράτους να πορευτούμε και να τους εκπροσωπήσουμε. Ακόμα και το επίσημο (κατ άλλους ανεπίσημο) όργανο ο ΣΥΣΜΕΔ, παροτρύνει τα μέλη του να συμμετάσχουν φορώντας την στολή τους. Εκ πληροφοριών το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι ε.ε στα Σ.Α.

Οι συγκεντρώσεις απαιτείται να έχουν μεγαλειώδη συμμετοχή και τα σχετικά βίντεο να γίνουν πρώτη είδηση διεθνώς. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια επιλογών και αντιδράσεων.

·      ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

·      ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

·      ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ & ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

·      ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ.  

http://www.onalert.gr/stories/giati-prepei-na-katevoume-me-tis-oikogeneies-mas-sti-sygentrosi 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ