2013-03-06 12:48:04
Φωτογραφία για Η Ρώμη έχασε τη φωνή της και το ιταλικό σινεμά το συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών του, Αρμάντο Τροβαγιόλι
Στη φωτ., ο Τροβαγιόλι εικονίζεται δεξιά, κατά τη διάρκεια βράβευσής του, το 2007, από κοινού με τον άλλο μεγάλο κινηματογραφικό συνθέτη της Ιταλίας, Ένιο Μορικόνε.

Ο Αρμάντο Τροβαγιόλι, ο άνθρωπος που συνέθεσε μουσική για σχεδόν 300 ταινίες, άφησε την τελευταία του πνοή, στις 28 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 96 ετών. Το θάνατό του ανακοίνωσε το Σάββατο η χήρα του, Μαρία-Πάολα.

Ο Τροβαγιόλι μεγαλούργησε στη διάρκεια της χρυσής εποχής της "Tσινετσιτά". Οι ταινίες των οποίων έγραψε τη μουσική υπήρξαν από τις σπουδαιότερες του ιταλικού κινηματογράφου.

Σε ρόλο μούσας του είχε τρόπον τινά αναδείξει τη Σοφία Λόρεν. Η μουσική του για τις ταινίες "Χθες, Σήμερα και Αύριο", "Γάμος αλά Ιταλικά" και "Δύο Γυναίκες" αποτέλεσε κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.

Δημιουργός του "ύμνου" της ιταλικής πρωτεύουσας

Στη διάρκεια της μακράς του καριέρας, όπως αναφέρει το gr.euronews.com, ο Τροβαγιόλι συνεργάστηκε με κάποιους από τους σπουδαιότερους τζαζίστες. Μεταξύ τους ο Ντιουκ Έλινγκτον, ο Λούις Άρμστρονγκ και ο Μάιλς Ντέιβις.

Το πιο διάσημο τραγούδι που έγραψε ήταν μια ρομαντική σερενάτα για την αγαπημένη του Ρώμη. Ένα κομμάτι που ήταν τόσο δημοφιλές στους τουρίστες, που έφτασε να θεωρείται ο ύμνος της ιταλικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τζιάνι Αλεμάνο τίμησε τον Τροβαγιόλι, αποκαλώντας τον «φωνή της Ρώμης».
attacktv.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ