2013-03-05 19:43:03
Φωτογραφία για Απαλλάσσονται από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων (μέχρι τον αριθμό 10) που είναι ασφαλισμένοι και στον ΟΓΑ
από το Γραφείο Τύπου

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων (μέχρι 10) με ρύθμιση του άρθρου 58 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή. 

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων , ακόμα και όσοι εκμεταλλεύονται 5 έως 10 δωμάτια, ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Το θέμα είχε αναδείξει, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση από τον περασμένο Αύγουστο, ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ κ. Κώστας Κατσαφάδος, επισημαίνοντας ότι η επιβάρυνση της καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ, αντί της ασφάλισης στο ΙΚΑ ή τον ΟΓΑ, ήταν δυσανάλογα υψηλή για τις μικρές αυτές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, μέχρι πέντε τον αριθμό, θα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.


Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, μέχρι 10 τον αριθμό, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ή εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών, αποφεύγοντας έτσι να καταβάλουν τις σχετικά υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, που οδηγούσαν σε αδιέξοδο τις μικρές αυτές οικογενειακές επιχειρήσεις στα νησιά της Α' Πειραιά.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε:

«Είναι μία θετική εξέλιξη αφού ο Υπουργός αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος.

Υπάρχουν τα περιθώρια για περαιτέρω διορθώσεις στο νομοσχέδιο για να υπάρξει απόλυτη κατοχύρωση των μικροϊδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων. Η ρύθμιση που θα προτείνω εγώ είναι να συμπεριληφθεί

διάταξη που θα περιλαμβάνει ασφάλιση στον ΟΓΑ για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων μέχρι 10 τον αριθμό και ιδιαίτερα για περιοχές και νησιά, κάτω των 3.000 κατοίκων». 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ