2013-03-05 11:20:04
Φωτογραφία για Ο ιμάμης του Μαϊάμι καταδικάστηκε για υποστήριξη των Ταλιμπάν του Πακιστάν
Ο ιμάμης του Μαϊάμι καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο της Φλόριντα, για υλική υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης, των πακιστανών Ταλιμπάν, ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ποινή του 77χρονου Χαφίζ Σερ Μουχάμεντ Αλί Χαν, η δική του οποίου κράτησε περίπου δύο μήνες, θα οριστεί στις 30 Μαΐου Ο ιμάμης του Μαϊάμι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς κατηγορήθηκε για συνωμοσία και υλική υποστήριξη υπέρ ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης. «Παρά το γεγονός ότι ο ιμάμης είναι πνευματικός ηγέτης, με κανένα τρόπο δεν ήταν άνθρωπος της ειρήνης», δήλωσε ο εισαγγελέας της Νότιας Φλόριντα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Χαν μετέφερε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους συμπαθούντες των Ταλιμπάν, ώστε να βοηθήσει στην αγορά όπλων. Επίσης έκανε προπαγάνδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντλήσει κεφάλαια για το σκοπό αυτό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε επίσης ότι ο ιμάμης του Μαϊάμι ήθελε να βοηθήσει τους Ταλιμπάν στον αγώνα τους εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

lefteria.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ