2013-03-05 11:13:03
Φωτογραφία για Τι ανάπτυξη να δεις αμά θες μια ώρα να θεωρήσεις ένα μπλοκ;
του Στρατή Μαζίδη

Ανάπτυξη, αναδιάρθρωση, εμπειρογνώμωνες, επιτροπές σοφών, ξένοι, τοποτηρητές, μελέτες, σώματα ελέγχου, αξιολόγηση δημοσίου τομέα και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες λεκτικές ομορφιές.

Ανοησίες! Δεν υπάρχει μέλλον σε αυτή τη χώρα. Σήμερα χρειάστηκε να πάω στη ΔΟΥ για μια απλή -ευτυχώς- δουλειά. Εκεί συνάντησα φεύγοντας ένα γνωστό μου αναψοκοκκινισμένο.

- Τι έπαθες ρε Μελέτη; Γιατί είσαι έτσι;

- Άσε με ρε Στρατή. Για αυτά να γράψεις! Μια ώρα για να θεωρήσω ένα μπλοκ αποδείξεων!

Τέλος πάντων, κουβεντιάσαμε λίγο, τον ηρέμησα στο δρόμο και χώρισαν οι δρόμοι μας.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό αυτό το κάτι παραπάνω που σου ζητά το ελληνικό δημόσιο. Ενώ πλέον δε χρειάζεται να θεωρείς ούτε βιβλία ούτε τιμολόγια, εντούτοις πρέπει να θεωρείς τις ΑΠΥ. Κουβαλά λοιπόν μαζί του όλα τα χαρτιά ότι δε χρωστά πουθενά και αρχίζει ένα γαϊτανάκι από το ΚΒΣ στα έσοδα για να βεβαιωθεί πως δεν υπάρχουν οφειλές και μετά στο πρωτόκολλο που θα σφραγίσει το χαρτί των εσόδων και ύστερα ξανά στο ΚΒΣ για να θεωρήσει
. Εν τω μεταξύ η συγκεκριμένη ΔΟΥ στο Χολαργό κάθε λίγο αλλάζει όνομα, ήταν Χολαργού, έγινε Αγίας Παρασκευής – Χολαργού, μετά Χολαργού (Αγίας Παρασκευής – Χολαργού) και αυτή τη στιγμή μέχρι νεωτέρας σκέτο νέτο Χολαργού. “Σβήσε” του λέει με μια γραμμή στο μπλοκ στη σφραγίδα το Αγία Παρασκευή και άσε μόνο του Χολαργού.

“Και γιατί δε μου το λεγε τόση ώρα που περίμενα στο πρωτόκολλο;” αναρωτήθηκε ο Μελέτης.

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάνουμε μισές δουλειές. Ή απαλλάσσεις τον κόσμο από τις θεωρήσεις ή όχι. Κι αφού έρχεται στην υπηρεσία, ένας υπάλληλος αρκεί να ελέγξει και να βεβαιώσει ότι χρειάζεται. Πέντε λεπτά και τέλος. Όχι μια και πλέον ώρα. Κι ούτε πρωτόκολλα, δευτερόκολλα και τριτόκολλα.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ