2013-03-04 14:10:04
Φωτογραφία για Τολμηρά μέτρα υπόσχεται ο Κουρόντα στην BoJ
Κατά την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο, ο νέος διοικητής της BoJ έδωσε σαφές δείγμα προθέσεων.Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Χαρουχίκο Κουρόντα που ορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα νέος διοικητής στην κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα λάβει άμεσα τα όποια απαραίτητα μέτρα για να τερματίσει μία δεκαετία αποπληθωρισμού στην Ιαπωνία. «Προς το παρόν, η BoJ δεν κάνει αρκετά» δήλωσε.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (το αντίστοιχο της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed) και αναβάθμισε τον στόχο για τον πληθωρισμό από 1% στο 2%. Κατά την άποψή του Κουρόντα όμως,, η «BoJ πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα… ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να νικήσει τον αποπληθωρισμό».

Ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας είναι βετεράνος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, και πρόεδρος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης κατά τα τελευταία 8 χρόνια. Υπέρμαχος της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και σταθερός επικριτής του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε η BoJ κατά τα τελευταία χρόνια στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ