2024-05-01 18:03:01
Φωτογραφία για Η Eurostar υπόσχεται να τροφοδοτήσει τα τρένα της με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030
Η Eurostar έχει υποσχεθεί να τροφοδοτήσει τα τρένα της με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε στην πρώτη έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

euronews.com

Αναλυτικά σχέδια για τη μείωση της χρήσης ενέργειας, την πηγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και την προώθηση των ταξιδιών με τρένο ως πιο πράσινη εναλλακτική λύση για τις πτήσεις.

Πώς θα λειτουργεί το Eurostar με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Eurostar, Gwendoline Cazenave, λέει ότι ο στόχος για μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας είναι «ένας σκόπιμα φιλόδοξος στόχος» που στοχεύει στην «[επιτάχυνση] της αλλαγής σε ολόκληρο τον κλάδο».

Αναζητά ρυθμιστική υποστήριξη για την ταχεία ανάπτυξη νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνεργασία από εταίρους στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.


Για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη βελγική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Infrabel για τη μελέτη της εγκατάστασης ηλιακών έργων για την τροφοδοσία τρένων.

Η Eurostar προσχώρησε επίσης πρόσφατα στη συμμαχία RE100 - μια παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που συγκεντρώνει μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν δεσμευτεί να πράσινουν τις δραστηριότητές τους.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη σιδηροδρομική εταιρεία που συμμετέχει», λέει η Cazenave. «Σήμερα, ο τομέας των μεταφορών ευθύνεται για το 25 τοις εκατό των ευρωπαϊκών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, καθιστώντας τους βιώσιμους σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας βασική λύση για το ένα τέταρτο του κλίματος της Ευρώπης πρόβλημα."

Μέσω της πρωτοβουλίας, η Eurostar θα μπορέσει να αξιοποιήσει ένα δίκτυο με περισσότερες από 400 εταιρείες που εργάζονται προς τον ίδιο στόχο.

Είναι σε καλό δρόμο η Eurostar να λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Eurostar συνδέει τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέροντας εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο.

Στην Ολλανδία , τα τρένα της λειτουργούν ήδη εξ ολοκλήρου με αιολική ενέργεια από το 2017.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει το 40 τοις εκατό του ενεργειακού εφοδιασμού της Eurostar από το 2023. Τα σχέδια για εισαγωγή ηλιακών ενεργειών έως το 2025 θα ανεβάσουν αυτό το σύνολο στο 80 τοις εκατό.

Επί του παρόντος, το τρένο μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού αντί για αεροπλάνο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ενός επιβάτη κατά 96%, από 66 kg CO2 σε 2,4 kg.

Πώς αλλιώς θα γίνει πράσινο το Eurostar;

Η Eurostar στοχεύει επίσης να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ενσωματώνοντας την κυκλικότητα στα προϊόντα της για να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα και να χρησιμοποιήσει τους πόρους πιο αποτελεσματικά.

Αυτό περιλαμβάνει τη συνέχιση της προμήθειας βιώσιμων συστατικών για φαγητό στο πλοίο και την προσφορά φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών για vegan και χορτοφάγους. Η Eurostar έχει επίσης ανταλλάξει τις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών με ανακυκλώσιμες και κομποστοποιήσιμες εναλλακτικές.

Στις υπηρεσίες της στο Λονδίνο, κάθε απούλητο τρόφιμο δωρίζεται στην εταιρεία μείωσης απορριμμάτων Olio, η οποία τα αναδιανέμει στις τοπικές κοινότητες σε όλη την πόλη και οποιαδήποτε απόβλητα τροφίμων μετατρέπεται σε οργανικό λίπασμα ή λίπασμα.

Ο φορέας εκμετάλλευσης τρένων στοχεύει επίσης να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα με τοπικά σιδηροδρομικά δίκτυα και αεροδρόμια για να ενθαρρύνει βιώσιμα ταξίδια και μεταφορές. Η συνεργασία της με την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν κράτηση αεροπορικών/σιδηροδρομικών εισιτηρίων που περιλαμβάνουν συνδέσεις τρένων υψηλής ταχύτητας από ή προς το αεροδρόμιο.

Η εταιρεία στοχεύει να μεταφέρει 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως έως το 2030, έναντι 18,6 εκατομμυρίων το 2023.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ