2013-03-04 14:06:04
Φωτογραφία για Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, που είναι ένα ακανθώδες θέμα του κυπριακού μνημονίου σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος της Κύπρου κριθεί μη βιώσιμο, τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος τόνισε ότι στο μνημόνιο υπάρχει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και «δεν πρέπει να κοροϊδεύουν το λαό».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε ότι ο υγιής ανταγωνισμός πρέπει να υπάρξει, γιατί είναι εκείνος που φέρνει την πρόοδο, υποστήριξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα» και εισηγήθηκε φόρμουλα, ώστε να μην χάσει ουδείς υπάλληλος την εργασία του. Μπορούν, πρόσθεσε, να μετατεθούν με τον ίδιο μισθό σε άλλες θέσεις.

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, ανέφερε πως, εάν η Βουλή αφήσει ελεύθερο τον ανταγωνισμό, πιστεύει ότι η Αρχή -με τους μισθούς που έχει να πληρώνει και το πολυπληθές των υπαλλήλων- δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σε μια διετία.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Χρυσόστομος εκτιμά ότι είναι μόνιμες οι απώλειες για τους επενδυτές, εξαιτίας των χειρισμών που έγιναν.

Δυστυχώς, είπε, η απελθούσα κυβέρνηση δεν έκανε καλά το καθήκον της και η διαφορά που είχε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας «έφεραν τα πάνω κάτω». Για αυτό, κατέληξε, ευθύνη έχουν και οι δύο.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ