2013-03-02 16:44:01
Φωτογραφία για Προς μείωση 1200 υπαλλήλων σε Ηλεία - Αχαΐα - Αιτωλοακαρνανία -Τα νέα οργανογράμματα φέρνουν απολύσεις
Την ώρα που στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Κατσιφάρας απαντώντας στην επερώτηση των τριών συμβούλων της παράταξης του από την Ηλεία για την προθυμία του να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών από την ΠΔΕ, χωρίς να πείθει κανέναν, την ίδια ώρα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προετοιμάζονταν για την έγκριση έξι νέων οργανογραμμάτων σε αντίστοιχα υπουργεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα υπουργεία που είχαν προηγηθεί οι αξιολογήσεις, (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Μακεδονίας – Θράκης) η μείωση του προσωπικού έφτασε στο 66%! Για ποιες «αξιόπιστες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες» μιλούσε ο κ Κατσιφάρας; Για αυτές από τις οποίες οσονούπω θα έχουν καρατομηθεί εκατοντάδες υπάλληλοι;

Στην κυβέρνηση δίνουν μεγάλη σημασία στην μείωση των θέσεων εργασίας δια της μεθόδου των οργανογραμμάτων ανά υπουργείο, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος της αποψίλωσης του δημοσίου, βάσει του προγράμματος διαθεσιμότητας – κινητικότητας. Αυτό το δρόμο υπολογίζουν να πάρουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περί τις 12500 υπάλληλοι το πρώτο εξάμηνο του 2013.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 25000 δημοσίους υπαλλήλους που πρόκειται να απολυθούν εντός του έτους, στους τρεις νομούς της Περιφέρειας μας αντιστοιχούν οι 1200!

Από αυτούς οι 800 θα προέλθουν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία, τους δήμους (Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πύργου, Αμαλιάδας, Ναυπάκτου, Αιγίου και Καλαβρύτων) και οι υπόλοιποι 400 από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Πρώτοι στη λίστα είναι αυτοί που βαρύνονται με κάθε είδους πειθαρχικά παραπτώματα . Εξάλλου ποντάρουν πολύ στις γρήγορες (και ανώδυνες πολιτικά) διαδικασίες απολύσεων μέσω των αποφάσεων των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Έτσι δεν θα έχει και νόημα η συζήτηση που αποφασίστηκε να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αν και κατά πόσο νομιμοποιείται ο κ. Κατσιφάρας να αποφασίζει χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν, να συναινέσει στο να είναι η Π.Δ. Ε από τις πρώτες στην αξιολόγηση.

Απλά γιατί μέσα στην εβδομάδα που μεσολαβεί ως το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Ομάδα εργασίας θα έχει ήδη προχωρήσει στο έργο της αξιολόγησης και άρα της διαθεσιμότητας – απόλυσης, όσων δεν «χωρούν» στα νέα οργανογράμματα.

Οι τροικανοί ως γνωστόν είναι πολύ πιεστικοί και οι «δικοί μας» πρέπει να αποδείξουν, ότι έχουν να τους απαντήσουν με στοιχεία .Το αν πίσω από αυτά υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο είναι μια άλλη ιστορία Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απογοητευμένος ο Μέσι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απογοητευμένος ο Μέσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ