2013-03-02 16:37:04
Φωτογραφία για Ο Κρητικός ερευνητής του MIT μιλάει για την κρίση [video]
Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές διεξόδου, μίλησε από το Ηράκλειο ο σπουδαίος Κρητικός ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του Μ.Ι.Τ., Μιχάλης Μπλέτσας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, με θέμα Γιατί τα λάπτοπ χρειάζονται αυτάκια κι άλλες διδακτικές ιστορίες.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Ένα laptop για κάθε παιδί (OLPC), ένα όραμα λίγων ανθρώπων, το οποίο με αρκετή προσπάθεια ξεκίνησε να υλοποιείται σε πολλές φτωχές χώρες στην Ασία, στη Νότιο Αμερική και στην Αφρική.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία άνοιξε το δρόμο για τη νέα γενιά των φθηνών υπερφορητών υπολογιστών (Netbooks και Tablets) με προσιτό κόστος σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα και τις προσπάθειες που απαιτήθηκαν για αυτή την ιδέα και το στόχο να αποτελέσει η τεχνολογία μέσω των προσωπικών υπολογιστών «ένα παράθυρο στον κόσμο» σε περιοχές όπου η εκπαίδευση των παιδιών βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο.

Η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από την Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε με διάλογο του Μιχάλη Μπλέτσα με τους συμμετέχοντες για θέματα τεχνολογίας και επιστήμης αλλά και για την κρίση στη χώρα μας, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Μπλέτσα, είναι θεσμική και θα ήταν μεγάλη τραγωδία να τη δούμε σαν οικονομική.

prismanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ