2013-03-02 13:05:04
Φωτογραφία για Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από την τραγωδία στη Λάρισα
Η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.

Ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα υποστήριξε ο ιατροδικαστής στον ΣΚΑΙ οι πέντε νέοι είχαν ανάψει αυτοσχέδια ψησταριά σε κλειστό μικρό χώρο προκειμένου να ψήσουν κρέατα, και στη συνέχεια άφησαν την εστία αναμμένη για να ζεσταθούν,αλλά τους πήρε ο ύπνος.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης αποκάλυψε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι τους σκότωσε το μονοξείδιο του άνθρακα από την φωτιά, ενώ τα πρώτα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι φοιτητές είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.


Ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θα είναι και τα πλέον κρίσιμα αφού θα φανεί εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία των φοιτητών.

Οι αντιδράσεις του κόσμου

Το κύμα αντιδράσεων για την ανείπωτη τραγωδία στη Λάρισα θεριεύει.

Μετά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που έγιναν στη θεσσαλική πόλη, τα προηγούμενα δύο βράδια, σήμερα βγαίνουν στους δρόμους βγαίνουν εκπαιδευτικοί και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια στην οποία έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες τα μέτρα λιτότητας.

Το ραντεβού για το συλλαλητήριο έχει δοθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, που φωνάζει "Τέλος στα αδιέξοδα".

Παράλληλα πραγματοποιείται και Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια.

Αργότερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.
leaks.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ